The MOM FATALE Team: Κατερίνα Τσούρα

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μιλήσεις για τα προσόντα κάποιου, ως ανθρώπου κι ως επαγγελματία, εκείνα που σε έκαναν να τον θέλεις κολασμένα ως συνεργάτη, και να μην ακουστείς υπερβολικός. Κι αν τρεις φορές την προηγούμενη εβδομάδα το κατάφερα, στη σημερινή περίπτωση το παιχνίδι μοιάζει χαμένο. Αρνούμαι να αναλάβω την ευθύνη και σας το λέω εξαρχής: η Κατερίνα μοιάζει πολύ καλή για να είναι αληθινή– αλλά είναι!

Με πτυχίο Ιατρικής από το Α.Π.Θ., Μ.Π.Σ στην Κοινωνική Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική, συνέδρια και σεμινάρια που οι τίτλοι τους είναι τόσο σύνθετοι και εξειδικευμένοι που θυμίζουν DOS, η Κατερίνα καταφέρνει να βρίσκει χρόνο να επιμορφώνεται συνεχώς, ταξιδεύοντας σε Ευρώπη και Ελλάδα, ενώ παράλληλα, οι θέσεις από τις οποίες έχει προσφέρει εθελοντικά και οι δράσεις στις οποίες συμμετέχει είναι τόσες που αν αρχίσω να τις παραθέτω, έχω κλείσει ύλη για τον επόμενο μήνα.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα ανθρώπινα προσόντα της, στα οποία συγκαταλέγεται η φυσική ευγένεια, η γλυκύτητα της ομιλίας, το αληθινό ενδιαφέρον για το πρόβλημά σου και, κυρίως, η βαθειά αγάπη της για τα παιδιά, έχουμε καταφέρει να συνθέσουμε ένα προφίλ… απίστευτο!

Και δεν σταματάει εκεί.

Ως επαγγελματίας, η Κατερίνα, με τον ήρεμο αλλά αποφασιστικό τόνο της, θα περιορίσει το άγχος σου, που δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος, θα βοηθήσει μεθοδικά τη μνήμη σου να εντοπίσει τα σημεία που χρειάζονται και θα σου εξηγήσει με όσο πιο απλό τρόπο το πως μπορείτε να ξεπεράσετε οποιαδήποτε δυσκολία σας απασχολεί ως οικογένεια, έτσι ώστε το παιδί να νιώθει ευτυχισμένο και να πορεύεται απροβλημάτιστο.

Συνεπώς, είτε μιλάμε για ένα μωράκι ( έχει μεγάλη εμπειρία σε παιδιά κάτω των τριών ετών) που κάνει ταραγμένο ύπνο, είτε για ένα παιδί που δε λέει το ‘ρο’, είτε για έναν έφηβο που αρνείται να ευθυγραμμιστεί με κάποιους βασικούς κανόνες του σπιτιού, οι απαντήσεις έρχονται να υπερκαλύψουν τις ερωτήσεις και η ηρεμία να ξαναβασιλέψει στο σπιτικό.

Λίγο πριν το κλείσιμο, θα προσθέσω το γενικότερο ύφος της, «σιγά- δεν κάνω και τίποτα σπουδαίο», το οποίο πάντα με εκπλήσσει στους αξιόλογους ανθρώπους, ενώ για φινάλε, παραθέτω φωτογραφία της, για να επιβεβαιώσω την εισαγωγή που σας έκανα.

Η γιατρός μας είναι πολύ καλή κι όμως αληθινή!

Η Κατερίνα μπαίνει στην ομάδα του Momfatale.gr για να απαντήσει σε ένα κάρο δικά σας ερωτήματα, ως η πλέον αρμόδια.

Ειλικρινά, όταν έχει να κάνει με τα παιδιά μας, δε μπορούμε να εμπιστευόμαστε κανένα λιγότερο

από… την καλύτερη.

momfatale.gr Αικατερίνη Τσούρα παιδοψυχίατρος

Από την επόμενη Δευτέρα και κάθε Δευτέρα!

Καλή αρχή!

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος