Προετοιμάζοντας Το Παιδικό Δωμάτιο: Τα Βασικά

Παιδικό δωμάτιο: χώρος δημιουργίας,  έκφρασης, ή μήπως μια ακατάστατη παιδική χαρά;  Όπως και να είναι, μικρό ή μεγάλο, φωτεινό ή σκοτεινό, ψηλοτάβανο ή όχι, αναμφίβολα θα γίνει το πιο καλόγουστο, προσεγμένο και συναρπαστικό δωμάτιο, καθώς όλες οι προσεχώς  μαμάδες θέλουμε το πρώτο του δωμάτιο να είναι ό,τι πιο όμορφο θα δουν ποτέ τα μάτια του.

Ξεκινάμε λοιπόν με άπλετο άγχος για το τι να χωρέσουμε μέσα σε μια τρύπα (ξαφνικά το άδειο τεράστιο δωμάτιο, μοιάζει με τρύπα)!  Τι χρώμα θα ήταν  ιδανικό, ξεκούραστο και ταυτόχρονα χαρούμενο, και τι έπιπλα να αγοράσουμε (ή να αναθέσουμε σε έναν ειδικευμένο μαραγκό να τα κατασκεύασει);

Και κάπως έτσι γέμισε το συννεφάκι πάνω από το κεφάλι μου με ερωτηματικά!

Ναι, και το δικό μου!

Θυμάμαι μια γειτόνισσα μου, νηπιαγωγό, να μου αναλύει τις παιδαγωγικές μεθόδους που έχει διδαχτεί. Αντί  να διαλέξει, τελικά τις εφαρμόζει όλες! Την ίδια ανάγκη ένιωσα κι εγώ αρχικά.  Είναι και η διαστροφή της δουλειάς: από τα τόσα που έχω σχεδιάσει για πελάτες κι από τα αλλά τόσα που έχω δει, ήθελα να τα χωρέσω όλα σε ένα δωμάτιο.

Άρχισα λοιπόν να …ξεδιπλώνω το ταλέντο μου σε ό,τι αφορά στην εύρεση ιδιαίτερων επίπλων, ταπετσαριών, πινάκων, διακοσμητικών και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ώσπου, τελικά, κατέληξα στα εξής λίγα αλλά πλέον σημαντικά πράγματα, που πρέπει κάνεις να προσέξει κατά τη διαμόρφωση του χώρου.

  •  Τα χρώματα και τη φωτεινότητα τους σε σχέση με τον φυσικό φωτισμό.
  •  Τις τεχνητές πήγες φωτός που θα δημιουργήσουμε (όπως και την ένταση φωτός).
  •  Τους αποθηκευτικούς χώρους (έξυπνους και με μετρό).
  •  Το στρώμα και όχι τόσο στο έπιπλο που το φιλοξένει.
  • Την ιδιαίτερη νότα που προσθέτει ένα αντικείμενο που έχουμε φιλοτεχνήσει εμείς.

Και σε σχέση με αυτά σας προτείνω τις παρακάτω δοκιμασμένες συμβουλές:

  • Χρησιμοποιείστε ήρεμα χρώματα και φωτεινά
  • Τοποθετείστε φωτιστικά με χαμηλό και θεατρικό φωτισμό.
  • Πείτε όχι στις μεγάλες ντουλάπες  (μικρό πλάσμα- μικρή ανάγκη αποθηκευτικού χώρου)
  • Επιλέξτε φυσικά και υποαλλεργικά υλικά.

Θυμηθείτε ότι μια καλή ιδέα δεν είναι απαραίτητα ακριβή, υπολογίστε το χρόνο σας σωστά, και οι μέλλουσες μαμάδες φροντίστε να μην καταπονείτε το σώμα σας- είναι το τωρινό του δωμάτιο!

Κλείνοντας, νομίζω θα συμφωνήσετε πως το παιδικό δωμάτιο δεν προορίζεται για εμάς τους γονείς, ούτε θα έπρεπε να αποτελεί αξιοθέατο για τους φίλους μας. Αντιθέτως, είναι ο  χώρος όπου το μωρό μας θα μεγαλώσει, επομένως, οφείλει να είναι ασφαλές, να αποπνέει ηρεμία, ζεστασιά και κυρίως… την αγάπη που νιώθουμε προετοιμάζοντάς το!

Καλές Δημιουργίες!

momfatale.gr rania stasinopoulou παιδικό δωμάτιο, nursery

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

rania stasinopoulou

Η Ράνια είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια επίπλου και καταπιάνεται με όλα όσα περνούν από τα χέρια της. Αυτή την περίοδο βάζει θεμέλια στη θέση της...μαμάς, μιας και πριν λίγους μήνες απέκτησε ένα υπέροχο αγοράκι!

Σχολίασε πρώτος