Προετοιμάζοντας το Παιδικό Δωμάτιο: Κρεβάτια, Συρταριέρα, Τοίχοι

Έχετε μεγάλη χαρά και όρεξη, ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο σας παιδί συνεπώς και το πρώτο παιδικό δωμάτιο. Η προετοιμασία του πρώτου δωματίου είναι μια από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες που ακολούθουν το γεγονός.

Ένα κρεβατάκι, ένα dresser (μαζί με αλλαξιέρα) και παιχνίδια είναι τα βασικά με τα οποία πρέπει να είναι εξοπλισμένο ένα βρεφικό δωμάτιο.

Οι κουρτίνες, το χρώμα στους τοίχους, τα φωτιστικά και κάποια μικροέπιπλα είναι αυτά που θα δώσουν χαρακτήρα στο δωμάτιο. Τα διακοσμητικά, οι ταπετσαρίες, τα stickers και το wall painting είναι οι πινελιές που θα βοηθήσουν να φτιάξετε μια γλυκιά ατμόσφαιρα.

Ας αρχίσω λοιπόν με την ενότητα κρεβατάκια: σχεδιάστε το (για μοναδικό αποτέλεσμα), ψάξτε σίγουρα θα βρείτε πρωτότυπα σχέδια (και αν δεν βρείτε, εμείς εδω είμαστε), αναζητήστε στην αγορά πιο συμβατικά(που δεν θα χρειαστεί να σπάσετε εσείς το κεφάλι σας για να το κάνετε ασφαλές) αλλά εξίσου ωραία σχέδια. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες για βοήθεια.

IMG_2801

 

IMG_2803       IMG_2830   IMG_2712

IMG_2726     IMG_2546     IMG_2021   IMG_2541

IMG_3163    2a

 

Και συνεχίζω με συρταριέρες-αλλαξιέρες που θεωρώ απαραίτητο κομμάτι του δωματίου, λόγω της διπλής χρήσης. Αν αυτή η συρταριέρα που θα επιλέξετε δεν έχει ήδη τον μηχανισμό ”αλλαξιέρας” , πολύ απλά κατασκευάστε το σε έναν μαραγκό (είναι πολύ εύκολο), αλλάξτε τα πόμολα για πιο ιδιαίτερο και παιγνιδιάρικο αποτέλεσμα ή ντύστε με ύφασμα ή με ταπετσαρία τις προσόψεις των συρταριών.

IMG_2825       IMG_2827       IMG_3168        IMG_2717     IMG_2713

 

IMG_2715         IMG_3081      109986415870657512_H8j5ktbl_b

 

Το Wall painting είναι πολύ προσωπικό σας θέμα… όποτε θα σας ενημερώσω ότι υπάρχουν ταπετσαρίες στην αγορά, για κάθε γούστο και βαλάντιο…(όρεξη να έχετε να ψάχνετε), φροντίστε μόνο ο τοίχος να είναι αρκετά λείος για την καλύτερη τοποθέτηση της. Πιο οικονομικό και άμεσο αποτέλεσμα μπορείτε να έχετε και με stickers που θα τοποθετήσετε μονοί σας.

IMG_1003          IMG_1004            IMG_1983           IMG_0973

IMG_3190

 

IMG_1934         IMG_2984

 

 

Συμβουλή: Καλό είναι μέσα στο δωμάτιο να υπάρχει μια αναπαυτική πολυθρόνα (θα σας φάνει πολύ χρήσιμη για νανούρισμα, θηλασμό ή απλά για να κάθεστε και να χαζεύετε το μικρό σας. Επίσης, ένα μικρό ρολόι ώστε να παρακολουθείτε το πρόγραμμα του, ένα φωτάκι για την νύχτα κι ένα cd player.

Με το καλό λοιπόν το νέο μέλος……

(to be continued…….)

 

 

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

rania stasinopoulou

Η Ράνια είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια επίπλου και καταπιάνεται με όλα όσα περνούν από τα χέρια της. Αυτή την περίοδο βάζει θεμέλια στη θέση της...μαμάς, μιας και πριν λίγους μήνες απέκτησε ένα υπέροχο αγοράκι!

Σχολίασε πρώτος