Πότε και πως εκδηλώνεται η ατοπική δερματίτιδα

Χθες, ξεκινήσαμε από το τι είναι η ατοπική δερματίτιδα.

Σήμερα, προχωράμε στο πως εμφανίζεται.

Η ατοπική δερματίτιδα εκδηλώνεται με κοκκινίλες που καμιά φορά βγάζουν υγρό, όπως άλλωστε δηλώνει και η λέξη έκζεμα.

ατοπικη δερματίτιδα
Για να μιλούμε για ατοπική δερματίτιδα πρέπει να υπάρχουν ορισμένα κριτήρια. Εκτός από την εικόνα του προβλήματος πρέπει να υπάρχει και κνησμός, δηλαδή φαγούρα.
Στα μωρά  το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στο πρόσωπο και τα άκρα, ενώ στη νηπιακή ηλικία προχωρά και σε γόνατα και αγκώνες. Σε μεγαλύτερες, πάλι ηλικές, όπως π.χ. στην εφηβεία οι περιοχές γύρω από τα μάτια και ο λαιμός πλήττονται αρκετά συχνά.
Η φαγούρα, που συνοδεύει την ατοπική δερματίτιδα, είναι έντονη κι αν το βρέφος (, νήπιο, παιδί, έφηβος) ξυθεί ενδέχεται να εντείνει το πρόβλημα και να δημιουργήσει επιμολύνσεις.

Αύριο στο momfatale.gr οι τρόποι πρόληψης της ατοπικής δερματίτιδας!

(Το έγραψα και χτες, αλλά το ξαναγράφω για να είμαι ξεκάθαρη: δεν είμαι γιατρός, είμαι μαμά μιας κόρης με δερματίτιδα, που προσπαθεί να μεταφέρει όσα έχει μάθει με εύληπτο τρόπο.  Σε καμία περίπτωση το άρθρο μου δεμπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει την επίσκεψη στον παιδίατρο ή το δερματολόγο.)

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος