Δημιουργικό Παιχνίδι: Το Μπακαλικάκι

Παιδιά καλά, καλησπέρα σας!

Απαραίτητα προϋπόθεση για να σας αρέσει η παρακάτω ιδέα είναι να κλείσετε τα μάτια και να θυμηθείτε πόσο ενθουσιασμένο είναι το μικράκι σας κάθε φορά που πάτε παρέα για ψώνια!

Τι θα λέγατε, επομένως, για μια γωνιά, τόση δα, στο σπίτι όπου το παιδί μπορεί να αγοράσει, να πουλήσει, να υπολογίσει, να τοποθετήσει και να αλλάξει θέσεις στα διάφορα πράγματα;

 Ένα μπακαλικάκι, λοιπόν!

 

Ξεκινήστε την συλλογή με ένα κουτί στην κουζίνα και το μπάνιο, όπου μπορείτε να αποθηκεύετε οποιαδήποτε συσκευασία σας φανεί ενδιαφέρουσα: κονσέρβες, κουτιά από γάλα χυμό, ένα αφρόλουτρο και άλλα παρόμοια. Αφού τα καθαρίσουμε πολύ σχολαστικά, θα διαπιστώσουμε οτι έχουμε όλο το «εμπόρευμα» που χρειαζόμαστε! Μια ταμειακή μηχανή είναι σίγουρα χρήσιμη, αλλά γιατί δεν δοκιμάζετε ένα κλασσικό κομπιουτεράκι ή ένα κουτί από παπούτσια με ζωγραφισμένα νούμερα; Όσο για τα χάρτινα χρήματα, καλά να είναι τα επιτραπέζια και οι άσπρες σελίδες που μετατρέπονται… σε ό,τι θέλετε!

Στα δύσκολα, τώρα- που λέει ο λόγος! Για την κατασκευή του … καταστήματος, του οποίου η υλοποίηση εξαρτάται από το τι θα βρούμε στην αποθήκη μας, μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό τραπεζάκι στο οποίο θα τοποθετηθούν τα προιόντα μας, μια ραφιέρα που δε χρειαζόμαστε! Αν σταθείτε τυχεροί- όπως εγώ- και έχετε μια παλιά ντουλάπα στη διάθεσή σας είστε έτοιμοι για… πολυκατάστημα!

μπακαλικακι 2

Μικρές μετατροπές μπορεί να χρειαστεί να γίνουν ,για λόγους ασφαλείας ή άλλους, ενώ με ένα πανί πάνω από τις πόρτες ή με ανοιχτά τα συρτάρια, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Μη μείνετε μόνο στο μπακάλικο, καθώς αυτό αποτελεί την αρχή για ένα σωρό παραλλαγές: ένα ιατρείο, το ταχυδρομείο, ο φούρνος κι ό,τι άλλο ενθουσιάζει τα μικρά μας!

Μια τέτοια γωνιά στο σπίτι γίνεται αφορμή για παιχνίδι γεμάτο συναλλαγές, ρόλους, γνωριμία με τα προιοντα, το είδος και την αξίας τους, καθώς και μια ευκαιρία να πλουτίσει το λεξιλόγια καθώς υπάρχει διάλογος και διαπραγμάτευση. Το καλύτερο είναι πως χάρη στην δυνατότητα ανανέωσης και εξέλιξής του το μπακαλικάκι θα κεντρίζει για καιρό το ενδιαφέρον των παιδιών!

Ραντεβού την επόμενη Πέμπτη,

Με παιχνίδι και χαρά!

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Sophia Tsaousi

Η Σοφία ,είναι νηπιαγωγός και μια ιδέα... δημοσιογράφος ! Ζεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και η μέρα της είναι γεμάτη δημιουργία και παιδικές φωνές μιας και έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το Μήλο , ένα παιχνιδιάρικο παιδότοπο ! Στο momfatale δίνει ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι !

Σχολίασε πρώτος