Ατοπική Δερματίτιδα: Τρόποι Θεραπείας

Η ατοπική δερματίτιδα δεν εκδηλώνεται σε όλους τους οργανισμούς με τον ίδιο τρόπο ούτε η κλινική της εικόνα είναι πάντα κοινή. Καμιά φορά τα «σημάδια» είναι σα φουσκαλίτσες με υγρό, οπότε και μιλάμε για υγρές βλάβες, ενώ άλλες φορές είναι σα σκασίματα, απόλυτα ξηρά.

treatment

Έτσι αν οι βλάβες είναι ξηρές πρέπει να ενυδατώσουμε. Καλή λύση είναι οι κομπρέσες με φυσιολογικό ορό ή με νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει βρώμη. Υπάρχουν στα φαρμακεία και σειρές με έτοιμα προϊόντα με βλαστούς βρώμης που θεωρητικά κάνουν θαύματα. (Στη δική μας περίπτωση βοήθησαν την κατάσταση αλλά δεν τη θεράπευσαν και σταδιακά γινόταν χειρότερα).

Επειδή όλοι οι πιο «οικολογικοί» τρόποι και οι εναλλακτικές θεραπείες είναι ήπιες σε σχέση με τα χημικά σκευάσματα – γι’ αυτό τους προτιμάμε άλλωστε- να έχετε στο μυαλό σας ότι χρειάζονται πολλές επαναλήψεις. Αν για παράδειγμα προσπαθήσετε με κομπρέσες ή με ψεκασμό της περιοχής, να το επαναλάβετε τουλάχιστον πέντε με έξι φορές τη μέρα.

Στόχος είναι να στεγνώσει το δέρμα και να επανέλθει σιγά-σιγά στην κανονική του κατάσταση. Τέσσερις μερούλες, μη σας πω και παραπάνω το λιγότερο.  Αν ξεμπερδέψατε έτσι, ζήτω. Αν όχι, το πιο πιθανό είναι ότι θα σας προτείνουν κρέμα κορτιζόνης.

Το τελευταίο οχυρό είναι τα αντιβιοτικά όταν έχει μολυνθεί η περιοχή.

Η θεραπεία δίνεται από τον αρμόδιο γιατρό και όσο σίγουροι κι αν νιώθουμε ότι ξέρουμε ό,τι χρειάζεται καλύτερα να μην πειραματιζόμαστε με την υγεία του παιδιού μας και να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος