Χειροποίητη Κατασκευή: Μάτι, Γούρι, Φυλακτό.

Μάτι, γούρι, φυλακτό, ή όπως αλλιώς το σκεφτείτε, ο άνθρωπος ένιωθε πάντα την ανάγκη  της προστασίας από τη ζήλια, τις κακές σκέψεις και την κακή ενεργεία. Σήμερα, βλέπετε μια γρήγορη, εύκολη και πολύ όμορφη κατασκευή για το δικό σας παιδικό δωμάτιο ή για δώρο σε φίλη που μόλις γέννησε ή κάποιον που αγαπάτε, μέρες που έρχονται! Το φυλακτό, αν προτιμάτε, είναι ένα πρωτότυπο δώρο και σίγουρα μοναδικό αφού πρόκειται για δική σας δημιουργία με την δική σας υπογραφή και το προσωπικό σας γούστο. Ένας από τους λόγους που η κατασκευή αυτή συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μου είναι ότι αλλάζει ανάλογα με τα υλικά  και τα χρώματα που θα διαλέξετε. Το κόστος μπορεί να προσαρμοστεί κι εκείνο ανάλογα με τις δυνατότητες ή την περίσταση. Σήμερα διαλέγουμε ένα γούρι για νεογέννητο αγοράκι! Το μπλε είναι το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, του υγρού και του αέρινου στοιχείου, ηρεμεί και χαλαρώνει. Το λευκό είναι το χρώμα της ειλικρινείας και της αθωότητας. Το γαλανό συμβολίζει την αθανασία. Ο κόμπος είναι σύμβολο της αιωνιότητας και του απείρου. Τα νομίσματα συμβολίζουν την αντίφαση της ζωής με την διπλή τους όψη και την αφθονία.   Τι θα χρειαστουμε:

  • στεφανάκι από λυγαριά (κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη)

IMG_3266

  • διάφορες κορδέλες, φούντες, κορδόνια και νήματα

IMG_3262

  • φέτες ξύλου από μικρά κλαδιά, χάντρες μάτια και διάφορα μεταλλικά στοιχειά

IMG_3267

  • πιστόλι θυροκόλλησης ή, αν δεν έχουμε (το βρίσκεις από 7€ στην αγορά) , μια δυνατή κόλλα

Κάνουμε την αρχή με τον διακοσμητικό κόμπο που στηρίζει όλη την κατασκευή, στο τελείωμα του θα βάλουμε διακοσμητικά μεταλλικά στοιχειά. IMG_3268           IMG_3260 Δένουμε και τις υπόλοιπες κορδέλες και κρεμάμε πάνω τους τις χάντρες, μάτια και τα μεταλλικά στοιχειά. Κολλάμε πάνω στις κορδέλες τις  φέτες ξύλου. IMG_3259 Και … Ε Τ Ο Ι Μ Ο ! ! ! IMG_3255              IMG_3257 Δείτε το και  σε μια άλλη εκδοχή χρωμάτων και υλικών. IMG_3270                   IMG_3271 Ραντεβού την επόμενη Τρίτη με περισσότερες ιδέες και λύσεις!

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

rania stasinopoulou

Η Ράνια είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια επίπλου και καταπιάνεται με όλα όσα περνούν από τα χέρια της. Αυτή την περίοδο βάζει θεμέλια στη θέση της...μαμάς, μιας και πριν λίγους μήνες απέκτησε ένα υπέροχο αγοράκι!

Σχολίασε πρώτος