Δημιουργικό Παιχνίδι: Η Mπουγάδα

Καλησπέρα παιδιά καλά,

Ελπίζω να ετοιμάσατε το μπακαλικάκι σας και να γελάσατε από τις πατούσες σας ! Την εβδομάδα αυτή ακολουθεί ιδέα που θα λατρέψετε οι μανούλες μιας και συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου !

Τι θα χρειαστούμε ; Τίποτα παραπάνω από ότι ήδη συναντά κανείς σπίτι μας σε στοίβες: πλυμένα ρούχα!

Η “μπουγάδα” μπορεί να αλλάξει στόχο και διάθεση ανάλογα με την ηλικία !

https://momfatale.gr/ μπουγαδα δημιουργικό παιχνίδι

Ξεκινώντας με τα μικρότερα παιδιά 2-3ετών μπορούμε να ξεκινήσουμε με το διαχωρισμό των ρούχων με διάφορα κριτήρια όπως το χρώμα , τον ιδιοκτήτη τους, αλλά και να τα αριθμήσουμε !

Τοποθετώντας στο μπαλκόνι μας ένα χαμηλότερο σχοινί απλώματος μπορούμε να προτρέψουμε τα μικράκια μας να χρησιμοποιήσουν τα μανταλάκια εξασκώντας έτσι την λεπτή κινητικότητα τους (μικρές κινήσεις)! Ακόμη με φωνητικές εντολές να ζητήσουμε συγκεκριμένο ρούχο το οποίο  επιθυμούμε πχ. “θα ήθελα δύο ίδιες κάλτσες”, μαθαίνοντας έτσι τα ζευγαράκια !

Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορούμε στη διαδικασία να προσθέσουμε την εκμάθηση της λειτουργίας του πλυντηρίου. Επιπλέον, μπορούμε να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα  εβδομαδιαίας “λάτζας”. Θα το ακολουθήσουμε  αλλά και θα επιβραβευτούμε για αυτήν μας την προσπάθεια ! Μια τέτοια διαδικασία θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς σταδιακά εντάσσουμε τα μέλη της οικογένειας μας σε ένα σύστημα αλληλοβοήθειας και καταμερισμού εργασιών !

Μερικές ακόμη ιδέες (και περιμένω και τις δικές σας) :

  • Βάλτε για πλύσιμο όλα τα ρουχαλάκια που φορούν οι κούκλες ή τα λούτρινα ζωάκια !
  • Φτιάξτε με ένα απλό κουτί  δημητριακών ένα χάρτινο πλυντήριο
  • Δοκιμάστε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων για όλα τα αμαξάκια σας (ιδανικό για τους ζεστούς μήνες)

https://momfatale.gr/ μπουγαδα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σημερινή ιδέα, δοκιμάστε να μετατρέψετε κάθε οικιακή εργασία σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και δείτε το ως μια καλή αρχή για την εξοικείωση του παιδιού με την φροντίδα, γενικά και  του σπιτιού, ειδικά!

Ραντεβού την επόμενη Πέμπτη,

με παιχνίδι και χαρά

για όλα τα καλά παιδιά!

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Sophia Tsaousi

Η Σοφία ,είναι νηπιαγωγός και μια ιδέα... δημοσιογράφος ! Ζεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και η μέρα της είναι γεμάτη δημιουργία και παιδικές φωνές μιας και έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το Μήλο , ένα παιχνιδιάρικο παιδότοπο ! Στο momfatale δίνει ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι !

Σχολίασε πρώτος