Friday, I ‘m In…

Thoughts.

Έχω τόση ανάγκη να κάτσω να διαβάσω και να γράψω κι έχω την ώρα- στην καλύτερη περίπτωση- μόνο για ένα από τα δύο. Και είπα να γράψω και να, το κάνω, αλλά με πόσο άγχος. Πιέζω τα δάκτυλά μου να γράψουν πιο γρήγορα (ενδόμυχα, θέλω να πιστεύω ότι ίσως έτσι καταφέρω να ξεκλέψω λίγο χρόνο και για διάβασμα τελικά), το μυαλό να σκεφτεί πιο γρήγορα.

IMG_4435Τρέμω πως θα ξυπνήσει η Δάφνη και θα μείνω πάλι με την επιθυμία μισή και ανικανοποίητη και συνειδητοποιώ ότι αυτή η ακύρωση είναι μέρος της καθημερινότητάς μου ως μάνας.

Η Δάφνη είναι κινητή μπανανόφλουδα για κάθε είδους πρόγραμμα, διαφοροποιείται και διαφοροποιεί με ρυθμούς που με κάνουν να νιώθω γριά κι η κάθε μέρα που περνάει έχει διάρκεια διαφήμισης.

Η ζωή τρώγεται με τον πιο ταιριαστό τρόπο- ζώντας.

Κι η Δάφνη δεν έχει ιδέα.

Πως η μέση μου πονάει- πως αγχώνομαι για τη δουλειά που ακόμη δεν έχω κάνει γιατί παίζουμε- πως έκλαψα για την κουρτίνα που κατέστρεψε- πως την κρυφοκοιτούσα εκεί που έκανε «κλοπ κλοπ κλοπ» με το στόμα της, τάχα ότι τρέχει το αλογάκι.

Η Δάφνη δεν έχει ιδέα.

Καμιά φορά σκέφτομαι ότι αν κάτι πάθαινα και έφευγα από κοντά της – άρα από τη ζωή- δε θα με θυμόταν. Είναι δεκαέξι μηνών. Είναι αρκετά μεγάλη για να την έχω διαμορφώσει, αλλά πολύ μικρή για να θυμάται.

Απίστευτο.

Κυρίως γιατί το βλέπω από τη σκοπιά μου κι είμαι σίγουρη πως αν όλα τα ξεχνούσα, εκείνη θα ήταν το μόνο που θα θυμόμουν.

Δεκαέξι μήνες ό,τι άξιζαν τριαντα-έξι χρόνια.

Σκέψεις.

Friday, I’m in thoughts.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

2 Σχόλια

  • Avatar
    Απάντηση Νοεμβρίου 17, 2013

    melina

    …been there
    ….ακριβώς με τα ίδια συναισθήματα ! τριανταέξι χρόνια να βρεις ποιος είσαι και μια γ’έννα στο λέει με το καλημέρα !!
    xo
    Melina

  • Avatar
    Απάντηση Νοεμβρίου 17, 2013

    the other melina

    Αυτές οι “δύσκολες” σκέψεις dear friends, όλη αυτή αγωνία δηλαδή που μπορεί να σε πιάσει στα καλά του καθουμένου, είναι ό,τι θα σε συντροφεύει από δω και μπρος για πάντα στη ζωή μας. “Πακέτο” με την χαρά, ο φόβος της απώλειας. Θα μάθουμε να ζούμε και με αυτό.

Απάντηση