5 Μύθοι Για Τον Τοκετό κι η Αποκατάστασή τους

1. Ξέρεις πότε ξεκινάει. Η αλήθεια είναι πως ειδικά την πρώτη φορά  τα πράγματα είναι πολύ σχετικά. Μπορεί να είναι συσπάσεις, μπορεί να είναι Braxton-Hicks, εντερικές κινήσεις ή απλώς κράμπα.

2.Είναι ένα ενιαίο γεγονός. Μόνο στις ταινίες οι γυναίκες έχουν συσπάσεις, πηγαίνουν στον νοσοκομείο, σπρώχνουν και γεννάνε. Στην πραγματικότητα ο τοκετός έχει στάδια και μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 24 ώρες μέχρι να γεννηθεί το μωράκι

3. Σπάνε πάντα τα νερά. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η ρήξη δεν πραγματοποιείται μόνη της και μόνο κάποιες γυναίκες πηγαίνουν στο νοσοκομείο αφού έχουν σπάσει τα νερά.

4. Είναι πάντα επώδυνος. Σίγουρα, ένας τοκετός είναι πολύ σκληρή δουλειά και δεν το λες ανώδυνο. Από την άλλη, σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο επώδυνος για όλες τις γυναίκες. Αυτό δε με τις τσιρίδες και τις μπουνιές- κλωτσιές, επίσης, προς Hollywood.

Σκηνή από το Juno

Σκηνή από το Juno

5. Ο μαιευτήρας –γυναικολόγος είναι εκεί κατά τη διάρκεια του τοκετού.  Δεν είναι! Οι μαίες είναι: σε περιποιούνται, σε καθοδηγούν, , σου λένε πότε να σπρώξεις, πότε να πάρεις ανάσα, τι είδους ανάσα, πως να βρει τη σωστή θέση: είναι οι φύλακες άγγελοι του φυσιολογικού τοκετού. Μόλις φανεί το κεφαλάκι του μωρού, έρχεται κι ο γιατρός.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος