Δημιουργική Απασχόληση: Διαγωνισμός Σαΐτας!

Παιδιά καλά καλημέρα σας ,

ελπίζω να κατασκηνώσατε στο σαλόνι σας και να μην μου είστε θυμωμένοι για την αναστάτωση που σας προκάλεσα!

Την εβδομάδα αυτή έβαλα μυαλό (;) και σας προτείνω μια ιδέα γεμάτη κέφι την οποία δοκιμάσαμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο Μήλο με απρόσμενα αποτελέσματα :

Διαγωνισμός σαΐτας!

Γελάσαμε απ’ τις πατούσες μας και 24 παιδιά 6-7 ετών κατά πλειοψηφία αγόρια (και αν έχετε αγόρια καταλαβαίνετε την επισήμανση) περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους για τον διαγωνισμό !

paperairplanes

Τι θα χρειαστούμε, λοιπόν: κόλλες Α4 και αν έχετε ζωγραφισμένες ακόμη καλύτερα, μπογιές , ένα σκουπόξυλο και την ευρηματικότητα σας!

Για τους νικητές θα πρέπει να υπάρξουν βραβεία οπότε διαλέξτε εσείς ποία θα είναι αυτά !

Φτιάξτε την σαΐτα σας όσο πιο αεροδυναμική μπορείτε! Αν το αποτέλεσμα δε σας ικανοποιεί, ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο για οδηγίες! Ζωγραφίστε τις ώστε  να δείχνουν υπέροχες και με τα μεγαλύτερα παιδιά δώστε ονόματα και χαρακτηριστικά επίθετα πχ. γρήγορο, ανίκητο και άλλες,προσθέτοντας έτσι στο λεξιλόγιο τους καινούργιες λέξεις .

Στήστε την πίστα σας τοποθετώντας το σκουπόξυλο ανάμεσα σε δυο καρέκλες σε απόσταση από την αφετηρία που εσείς θα κρίνετε κατάλληλη! Πετάξτε την σαΐτα σας πάνω ή κάτω απ’ το σκουπόξυλο και όποια φτάσει πιο μακριά κερδίζει ! Ή μήπως όποια πετάξει πιο ψηλά ή όποια κάνει την πιο αστεία φιγούρα …τους κανόνες τους φτιάχνετε εσείς!

Αποτελεί μια εξαιρετική, οικονομική ιδέα για πάρτι γενεθλίων με την
οποία μπορείτε να απασχολήσετε πολλά παιδιά μαζί, ιδιαίτερα πρώτων τάξεων δημοτικού, αλλά και σε μια εκδρομή καθώς απαιτεί ελάχιστα υλικά !

Μην φοβηθείτε το κομμάτι του ανταγωνισμού καθώς είναι φυσιολογικό τα παιδιά μετά την συμπλήρωση των τεσσάρων χρόνων να κάνουν στροφή πλέον προς περισσότερο οργανωμένα παιχνίδια αλλά και τον ατομικό ή ομαδικό συναγωνισμό και το γεγονός αυτό αποτελεί εξέλιξη του παιχνιδιού. Ακόμη είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά για την σημασία της νίκης και την αποδοχή της ήττας!

Να περάσετε τέλεια !

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Sophia Tsaousi

Η Σοφία ,είναι νηπιαγωγός και μια ιδέα... δημοσιογράφος ! Ζεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και η μέρα της είναι γεμάτη δημιουργία και παιδικές φωνές μιας και έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το Μήλο , ένα παιχνιδιάρικο παιδότοπο ! Στο momfatale δίνει ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι !

Σχολίασε πρώτος