Δημιουργική Απασχόληση: Έξυπνες Ζωγραφιές!

Παιδιά καλά καλησπέρα !

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να μην χρειαστήκατε ήδη πολλά χαρτομάντιλα!

Η σημερινή ιδέα έρχεται από το βόρειο πόλο ….μιας και στο Μήλο μας επισκέφτηκαν πιγκουίνοι και τάρανδοι τους οποίους αποφασίσαμε να κρατήσουμε στην παρέα μας με ένα διαφορετικό τρόπο!

momfatale.gr drawing for kids penguin

Τι θα χρειαστούμε λοιπόν ; Χρώματα και πινέλα (για τα μεγαλύτερα παιδιά ) ή ξυλομπογιές για τα μικρότερα ,4 μικρούς καμβάδες ή 4 κομμάτια ξύλου που περίσσεψαν ή 4 χαρτόνια (λίγο σκληρά ) .

Η κεντρική ιδέα είναι η εξέλιξη μιας ζωγραφιάς η οποία ξεκινάει με ένα απλό σχήμα και σταδιακά προστίθενται στοιχεία όπως μάτια μύτη στόμα που μας δίνουν την τελική μορφή!

momfatale.gr drawing for kids moose

Την φιγούρα διαλέξτε την εσείς αλλά φροντίστε να είναι απλή και συμμετρική για να μπορούν τα παιδιά εύκολα να την επαναλάβουν στο επόμενο σχέδιο !

Σε μικρότερα παιδιά μπορούμε να κόψουμε τα διάφορα τμήματα της φιγούρας και να τα κολλήσουμε παρέα !

Η ιδέα αυτή αποτελεί μια καλή αφορμή για να δουλέψουμε με τα παιδιά έννοιες όπως η διαδοχή , η συνέχεια-  βάζοντας λέξεις όπως “ακολουθεί” , “λείπει” και με παραπέμποντας  σε μέρη του προσώπου και του σώματος !

Και φυσικά τέλεια διακόσμηση για τα δωμάτια μας!

Για το τέλος λίγες ευχές για εσάς από τους φίλους μου για τη νέα χρονιά!

momfatale.gr παιδιά γράφουν ευχές  Χριστούγεννα (1)

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Sophia Tsaousi

Η Σοφία ,είναι νηπιαγωγός και μια ιδέα... δημοσιογράφος ! Ζεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και η μέρα της είναι γεμάτη δημιουργία και παιδικές φωνές μιας και έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το Μήλο , ένα παιχνιδιάρικο παιδότοπο ! Στο momfatale δίνει ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι !

Σχολίασε πρώτος