Τα 11 Μυστικά Των Ελλήνων Για Καλή Ζωή

1. Η Μεσογειακή Διατρόφή.

greek food

Πλούσια σε λαχανικά, ελιές, ψάρια, πολύσπορα προιόντα και κόκκινο κρασί, οι Έλληνες τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και καρδιακών προβλημάτων, μεταξύ άλλων.

 

2. Ύπνος Μέσα Στη Μέρα

greece nap

Η συνήθεια αυτή που θα εκλίψει αργά ή γρήγορα στις πόλεις, καλά κρατεί στην επαρχία, ξεκινώντας περίπου στις 3 και διαρκώντας ένα δίωρο έως τις 5.

3. Περπάτημα

Με τη μορφή της βόλτας, του περιπάτου ή ως μέσο μεταφοράς, το πόδι δίνει και παίρνει ακόμη στην προσπελάσιμη ελληνική επικράτεια.

4. Το … φιλοσοφείν!

aristotle

Η παράδοση των μεγάλων φιλοσόφων συνεχίζεται ισχυρίζεται το άρθρο, με το σύγχρονο Έλληνα να αναρωτιέται (τι θα φάει για μεσημέρι) πως θα γίνει καλύτερη η ζωή του

5. Θεωρούν τη φιλοξενία πολύ σημαντική

old greek couple

Η έννοια της φιλοξενίας παραμένει ιερή, είτε πρόκειται για λιτά καθημερινά παραδείγματα, είτε για ξέφρενα σαν εκείνο που παρουσιαζόταν στο  “My Big Fat Greek Wedding”

6. Έχουν ανακαλύψει τα μυστικά της μακροβιότητας

ikaria

Από το 2012 που παρουσιάστηκε το άρθρο “Το Νησί Όπου Οι Άνθρωποι Ξεχνούν Να Πεθάνουν” στους  New York Times το κλασικό παράδειγμα είναι η Ικαρία, όπου οι κάτοικοι έχουν 4  φορές περισσότερες-  σύμφωνα με το άρθρο- να ζήσουν έως τα 90.

7. Έχουν ελεύθερο χρόνο.

traditional greek

Δεν τρέχουν, δεν πνίγονται, η ζωή τους δεν είναι μόνο δουλειά, αλλά υπάρχει χρόνος για τους φίλους, την οικογένεια κι ένα μικρό καφεδάκι, ακόμη και στα όρθια!

8. Λένε ιστορίες.

greek mythology

Οι ιστορίες των Ελλήνων ήταν πάντα συναρπαστικές, είτε πρόκειται για μυθολογικές καταστάσεις ή για την καθημερινότητα.

9. Έχουν επαφή με τη φύση

greek islands

Αναμφίβολα βοηθάει κι ο καιρός, όπως και οι παραλίες, τα νησιά, τα βουνά και οι πεδιάδες, τα ποτάμια, οι καταρράκτες κι όλη αυτή η ομορφιά με την οποία προικίστηκε αυτό το μικρό μεσογειακό ακρωτήρι.

10. Μαζεύονται για φαγητό

greek friends

Οι Έλληνες αγαπούν το φαγητό, τις συγκεντώσεις και τις συζητήσεις γύρω από το τραπέζι. Είναι χρόνος που περνάει καλοδιάθετα ανάμεσα σε συγγενείς, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, γεφυρώνοντας τελικά διαφωνίες και ηρεμώντας τα πνεύματα!

11. Ξέρουν που να ψάξουν την ευτυχία.

mindfulness benefits

Οι Στωικοί φιλόσοφοι πίστευαν ότι η δυστυχία και η νευρικότητα πηγάζει όχι από εξωτερικά γεγονότα αλλά από τις εσωτερικές μας κρίσεις και αποφάσεις. Ο Επίκτητος πρότεινε να κοιτάξουμε μέσα μας για να βρούμε την ευτυχία και να σταματήσουμε να ανησυχούμε για πράγματα που είναι πέρα από τις δυνάμεις και τον έλεγχό μας.

Αυτά είναι 11 σημεία της ελληνικής κουλτούρα που το Αμερικάνικο μέσο προβάλει ως άξια να εμπνεύσουν και να παραδειγματίσουν τον κόσμο. Σίγουρα, ο τρόπος που σε βλέπει κάποιος απ’ έξω,δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο εσύ βλέπεις τον ευατό σου. Έτσι και το παραπάνω άρθρο δεν το νιώθεις 100% ακριβές αν είσαι Έλληνίδα και ζεις εδώ.

Παραμένει κολακευτικό, ωστόσο.

Λέτε να γίνουμε τρέντυ ως λαός;

πηγή

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

2 Σχόλια

 • Avatar
  Απάντηση Φεβρουαρίου 5, 2015

  Melina

  Πάντα έλεγα ότι διαφωνώ με το ότι η “Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου”,(έχω δει πραγματικά πολύ ομορφότερες) αλλά αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο Έλληνας όπου κι αν τον βάλεις ξέρει να περνά καλύτερα από τον καθένα … βρίσκει πάντα τρόπο!

  • Olia
   Απάντηση Φεβρουαρίου 15, 2015

   Olia

   “ξέρει να περνά” θα έλεγα εγώ- από τον Οδυσσέα κι έπειτα σίγουρα ;)- το καλύτερα τελεί υπο εξέταση χαχαχαχαχα

Απάντηση