Δημιουργική Απασχόληση: Το Παιχνίδι Της Αγάπης!

Παιδιά καλά καλησπέρα ,

Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά και με κόκκινες μύτες μιας και το κρύο έφτασε για τα καλά !

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα είναι όμως αρκετές για να ξεκινήσετε το  πιο δημιουργικό παιχνίδι που σας πρότεινα ποτέ …το παιχνίδι  της αγάπης!

momfatale.gr christmas kids wishes

Υλικά για την σημερινή δραστηριότητα δεν υπάρχουν καθώς επίσης και κόστος !Όσων αφορά τις ηλικίες των παιδιών, μη σταθείτε σε αυτό καθώς  εσείς μπορείτε καλύτερα από τον καθένα να το προσαρμόσετε !

Στη διαδικασία λοιπόν !

Ξεκινήστε με μια σύντομη επίσκεψη στα πρόσωπα τα οποία εσείς και το παιδί σας αγαπάτε πολύ και ξεχωρίζετε!

Ακόμη προσθέστε στη λίστα σας πρόσωπα που δεν συναντάτε συχνά λόγω της καθημερινότητας σας!

momfatale.gr christmas kids

Ζητήστε από το παιδί να σας περιγράψει πως ένιωσε μετά την επίσκεψη του εκεί και καταγράψτε το σε ένα χαρτί ! Μην ψάχνετε για μεγάλες περιγραφές και μια λέξη μπορεί να είναι αρκετή ! Σε μικρότερα παιδιά ενισχύστε το λεξιλόγιο των θετικών συναισθημάτων!

momfatale.gr christmas tree

Στο τέλος της βόλτας σας θα έχετε συγκεντρώσει μια λίστα με αγαπημένα πρόσωπα και τα συναισθήματα του παιδιού σας γι αυτά ! Γυρίστε  σπίτι και ετοιμάστε μικρο-δωράκια για όλους πολύ χρήσιμες οι ιδέες της Ράνιας! Μοιράστε τα δωράκια σε όλους και συμπληρώστε δίπλα στη λίστα σας τις λέξεις τις οποίες χρησιμοποίησαν τα παιδιά!

Μην σταθείτε στο τυπικό μέρος της διαδικασίας αλλά στην ουσία.

Στην ουσία ενός δημιουργικού παιχνιδιού αγάπης και ανταλλαγής, με στόχο να κάνει κατανοητό στα  παιδιά το νόημα των εορτών αλλά και να δώσει στις προτάσεις μας για κατασκευές και δράσεις στο σπίτι μια ακόμη διάσταση. Αυτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης !

Καλές γιορτές και να γελάτε από τις πατούσες!

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Sophia Tsaousi

Η Σοφία ,είναι νηπιαγωγός και μια ιδέα... δημοσιογράφος ! Ζεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και η μέρα της είναι γεμάτη δημιουργία και παιδικές φωνές μιας και έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το Μήλο , ένα παιχνιδιάρικο παιδότοπο ! Στο momfatale δίνει ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι !

Σχολίασε πρώτος