Όσα Αλλάζει Ο Ερχομός Του Μωρού- 3/3 Ερωτική Σχέση

Νομίζω είναι το πιο σύντομο αστείο στη ζωή των ζευγαριών που έχουν μόλις γίνει γονείς.

Ερωτική. Σχέση.

Βλέπεις τη ζωή σου και μετά κοιτάς και το αρνητικό της στο φιλμ. Μέρα- νύχτα. Άσπρο- μαύρο. Όποια από αυτές τις εικόνες και να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω τη συγκλονιστική διαφορά πριν το μωρό από το μετά, πάλι λίγο θα είναι.
Το πριν είναι υπέροχα εγωιστικό. Είσαι με κάποιον γιατί σου αρέσει και περνάτε καλά. Φυσικά και η κάθε σχέση θέλει διαπραγμάτευση αλλά όταν είστε οι δυο σας έχεις χρόνο να κάνεις πράγματα μόνος σου και να μοιραστείς έναν ολοκληρωμένο εαυτό με το σύντροφό σου. Επίσης, υπάρχει ο χρόνος να συζητήσεις, να βγεις, να χουζουρέψεις στο κρεβάτι, να κάνεις ξανά και ξανά σεξ μέχρι που τα προβλήματα να μοιάζουν πολύ πολύ μικρά και αδιάφορα.
Η ζωή μετά το μωρό είναι το αντίθετο. Οι τελευταίες μήνες της εγκυμοσύνης κάνουν το σεξ μάλλον άβολο με αποτέλεσμα η σεξουαλική σχέση να ατονεί. Ο δε τοκετός, ειδικά ο φυσιολογικός, έρχεται να της δώσει τη χαριστική βολή για ένας-Θεός-ξέρει-πόσο. Στην περίοδο που ακολουθεί, ο θηλασμός, η αϋπνία και η σωματική εξάντληση γίνονται οι καινούριοι σου σύντροφοι. Το ότι υπάρχει άλλο ένα κουρασμένο κορμί στο κρεβάτι είναι κάτι σαν παρήγορη σύμπτωση.

_MG_0128

Μέσα στον ορυμαγδό αλλαγών, υπάρχει κι ένας παραμελημένος σύντροφος που από γκόμενος έγινε σχέση, από σχέση σύζυγος κι από σύζυγος πατέρας και καμιά φορά κρυφά και σιωπηλά εύχεται να ξαναγινόταν σχέση. Ένας σύντροφος που προσπαθεί να καταλάβει κάτι που δεν το ζει τόσο στο πετσί του όσο εμείς οι γυναίκες και περιμένει –μήνες- τη σειρά του στη φροντίδα σου. Υπομονετικά, με κατανόηση και σεβασμό. Κι εσύ παλεύεις να βρεις κάτι, κάτι που να αξίζει να του το δώσεις για να συνεχίσει το αλισβερίσι σας και να καταφέρετε να προχωρήσετε. Γιατί δε φαντάζεσαι τη ζωή σου χωρίς εκείνον- μια αλήθεια που πρέπει πλέον εσύ να μάθεις να λες κι εκείνος να ακούει με ένα κάρο διαφορετικούς τρόπους.

Οι ορμόνες είναι μυστήριο πράγμα. Εκεί που κάνουν τη μια γυναίκα να τρέχει μακρυά από το σεξ, σπρώχνουν την άλλη κατευθείαν επάνω του! Όπως και να έχει και σε όποια κατηγορία να ανήκει η κάθε μία μας, νομίζω ότι ο έρχομός του μωρού έρχεται σίγουρα να ξαναμοιράσει την τράπουλα στο ερωτικό ζήτημα, να ξαναθέσει τους όρους και να μας κάνει να δούμε τα ίδια πράγματα με εντελώς διαφορετικό μάτι.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος