Βιβλιο-Δώρο Για Έξυπνες Κόρες!

Αγαπώ τα βιβλία όσο λίγα πράγματα στον κόσμο και έχοντας κάνει κλασσικές σπουδές θα μπορούσα να σας γράψω για κάποιο από τα πολλά που έχω αγαπήσει.

Είμαι μαμά, όμως, πλέον κι έχω την τάση ό,τι ελεύθερο χρόνο έχω (και μη) να τον σχετίζω με το παιδί μου. Επομένως, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, σας γράφω για να σας προτείνω ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο που επέλεξα ως το πρώτο βιβλίο που διάβασα  στην κόρη μου.

Ίσως η επιλογή σας εκπλήξει καθώς πρόκειται για ένα βιβλίο του 1944, αλλά δε θα έπρεπε. Η ομορφιά των κλασσικών είναι ότι δε γνωρίζουν ηλικία, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

pippy longstocking

 

Όταν η Σουηδέζα μαμά Άστριντ έβαλε θερμόμετρο στην 9-χρονη κόρη της, Κάριν, κι είδε ότι πράγματι δεν αισθανόταν καλά, δε μπόρεσε να αντισταθεί στο γλυκό της αίτημα να της γράψει μια ιστορία για να αισθανθεί καλύτερα.

Αυτό που μαμά και κόρη δεν υποπτευόταν ήταν ότι η ιστορία αυτή, με κεντρική ηρωίδα μια τσαούσα πιτσιρίκα στην ηλικία της Κάριν,  θα κέρδιζε μια θέση στο ράφι με τα κλασσικά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας.

Η Πίππι είναι ένα απρόβλεπτο κορίτσι, με υπερφυσική σωματική δύναμη, που ζει χωρίς γονείς. Αν κανείς θα περίμενε αυτό το τελευταίο στοιχείο να δώσει ένα μελό κλίμα στο βιβλίο, θα έπεφτε έξω.

Η ζωή και οι περιπέτειες της Πίππι, παρέα με το άλογό της και το πιθηκάκι της καθώς και τους δύο κολλητούς της, είναι απόλυτα δυναμικές κι εκτυλίσσονται κυρίως  σ ‘ενα τεράστιο υπέροχο σπίτι που όλα μπορεί να συμβούν κι ότι δε μπορεί, φροντίζει η Πίππι να το καταφέρει, με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Η ηρωίδα είναι δυνατή ψυχικά, κεφάτη, εφευρετική, επίμονη και σκέφτεται για τον εαυτό της: ένα υγιές πρότυπο για κάθε κόρη.

Διαβάζεται εύκολα, μιας και είναι χωρισμένο σε πολλά μικρά κεφάλαια και το γεγονός ότι επανεκδίδεται αέναα από το 1944, καθώς επίσης και η μετάφρασή του σε 65 γλώσσες αποδεικνύουν.

Υπέροχο βιβλιοδώρο (Χριστουγέννων και όχι μόνο!) τόσο για το κοριτσάκι που θα το ακούσει όσο και για το γονιό που θα το διαβάζει!

Καλή διασκέδαση- Καλή ανάγνωση!

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος