Συνταγή Για Ευτυχισμένα Χριστούγεννα

Υπέροχα Χριστούγεννα με 6 Απλά Υλικά Που Όλοι Έχουμε Στο Μυαλό Και Την Καρδιά Μας!

 

Συστατικά

  1. Μικρές Προσδοκίες– δεν σποριάζουν αλλά όταν μεγαλώνουν πολύ «σκεπάζουν» τα άλλα συστατικά
  2. Προετοιμασία– οι όμορφες στιγμές δεν προκύπτουν έτσι, χωρίς τίποτα, αλλά συχνά θέλουν διοργάνωση και τη φροντίδα μας.
  3. Έξυπνες Ιδέες– είναι βέβαιο ότι όλοι έχουμε περιορισμούς στο τι μπορούμε να κάνουμε. Με την κατάλληλη έρευνα και τις σωστές ιδέες θα πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα στα μέτρα μας.
  4. Αργία– είναι δύσκολα τα πράγματα για όσους δουλεύουν, αλλά και πάλι, όλοι σε κάποιο μέτρο οφείλουμε να επωφεληθούμε από τη διακοπή του καθημερινού προγράμματος. Χρειάζεται εναλλαγές η ζωή.
  5. Μαζί- Ας βρεθούμε περισσότερο μαζί στις γιορτές. Με εκείνους που αγαπάμε, μεταξύ μας, με τα παιδιά μας- ψυχικά και σωματικά, όπως γίνεται κι ο καθένας μπορεί: αγαπημένοι.
  6. Εξωστρέφεια- Δώσε εκείνο το φιλί, κάνε εκείνη την αγκαλιά, πες το το ρημάδι το συγγνώμη, ζήτα τη δεύτερη ευκαιρία, στείλε το γράμμα, πες το σ’αγαπώ. Όχι άλλο από μέσα.

IMG_7644 

 

Εκτέλεση

Με την κατάλληλη έρευνα, καταλήγουμε σε έξυπνες ιδέες που μπορούν να βάλουν εμάς, την οικογένεια και το σπίτι μας σε γιορτινή διάθεση. Μπορεί να είναι κάποιες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, στολίδια, φαγητά, ποτά ή γλυκά. Με την κατάλληλη προετοιμασία και οργάνωση όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, όχι πως υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα. Τη στιγμή που πάμε να το πιστέψουμε πρέπει να χαμηλώσουμε άμεσα τις προσδοκίες μας: έτσι δε θα δημιουργηθούν εντάσεις κι όλες οι δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν θα γίνουν αμέσως αστείες ιστορίες που θα θυμόμαστε και θα λέμε τα επόμενα χρόνια.

Βασικό συστατικό για την επιτυχία αυτού του τολμήματος είναι να είμαστε όλοι μαζί. Όσο πιο μαζί μπορούμε. Με φίλους, τους κουμπάρους, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, αγαπημένους συνεργάτες, θείους, ξαδέρφια, όποιον έχει ο καθένας και με όποιον μπορεί. Φροντίζουμε όμως να είναι άνθρωποι με τους οποίους νιώθουμε ζεστά και άνετα γιατί αξίζει να περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο καλοπροαίρετα και σε ασφαλές περιβάλλον. Έτσι, μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς και άμεσοι: να πούμε εκείνο το συγγνώμη, εκείνο το σ’ αγαπώ και να δώσουμε το φιλί της αγάπης.

 

Κι όταν τα πολλά φωτάκια των γιορτών σβήσουν και τα στολίδια ξαναμπούν για τις επόμενες 364 μέρες στα  κουτιά τους, τι θα έχει μείνει;

Εικόνες γιορτής, χαμόγελα αγάπης και…

–  και μερικά παραπανίσια από τα μελομακάρονα!

 

Άντε και του χρόνου, 

 

 Καλά Χριστούγεννα!

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος