Χριστούγεννα On The Road

Πανικός!

Μπέρδεμα!

Κάπου ανάμεσα στις αγγλοσαξονικές παραδόσεις και την ελληνική κουλτούρα επήλθε μια σύγχυση και νόμιζα ότι ήταν να έρθει χτες ο άγιος Βασίλης.  Άνοιξα τα μάτια μου όμως και δεν υπήρχαν δώρα. Ούτε καν δέντρο, ούτε στολίδια, ούτε τίποτα. Κόπασε αμέσως ο ενθουσιασμός μου.

Έτσι συμβαίνει όταν μετακινείσαι στις γιορτές.

all packed up

 

Περνάς από στάδια και διαδικασίες που δεν έχουν φροντιστεί όπως το σπιτάκι σου που μυρίζει χριστούγεννα από 1000 μέτρα.

Έτσι επίσης συμβαίνει όταν ζεις μακρυά από αυτούς που αγαπάς. Γράφεις χιλιόμετρα και διανύεις αποστάσεις ελπίζοντας να φτάσεις εγκαίρως κι όταν φτάσεις να μπορείς να είσαι ακόμη ο καλός κι όχι ο κουρασμένος σου εαυτός.

xmas at yaya's

Βοηθάει η μαγεία της μέρας, όμως, όλα να γίνουν γρήγορα κι εύκολα και πριν το καταλάβεις να βρεθείς σε γνώριμα λημέρια, γύρω από ένα γεμιστό πουλερικό μ’ ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, να χαμογελάς, να λες ιστορίες, να αναρωτιέσαι γιατί δε γίνεται πιο συχνά αυτό και τελικά να διαπιστώνεις ότι ακόμη κι όταν τα Χριστούγεννα τελειώσουν,

η Πρωτοχρονιά είναι ακόμη μπροστά, ο Άι Βασίλης δεν έχει καν ξεκινήσει να βάζει τα δώρα στους σάκους και το κέφι έχει μόλις ξεκινήσει!

sparkling light toy

Ευτυχισμένες Γιορτές!

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος