Παιχνίδια Στο Σπίτι Για Τις Μέρες Των Γιορτών !

Παιδιά καλά καλησπέρα ,

Χρόνια πολλά σας εύχομαι και ελπίζω τα Χριστούγεννα να σας βρήκαν ακριβώς εκεί που θέλατε να είστε !
Ξέρω καλά πως τα σχολεία είναι κλειστά, πολλοί από εσάς θα έχετε και άδεια οπότε και πολύ χρόνο για παιχνίδι στο σπίτι με τα μικράκια σας !

Ακολουθούν 5 ιδέες που λατρεύω- εύκολες και διασκεδαστικές- για όλη την οικογένεια, μέσα στο σπίτι που απαιτούν περισσότερο χρόνο από ότι συνήθως και λίγη περισσότερη αντοχή στο … συμμάζεμα (έλα μην γκρινιάζεις μέρες που είναι !).

κουκουβάγια momfatale.gr
Κάντε το σπίτι σας τσίρκο (και σχεδόν εννοώ αυτό που λέω ) !
Στήστε εμπόδια από μαξιλάρια στο σαλόνι τα οποία πρέπει κανείς να περάσει από επάνω , ένα τραπεζάκι και ένα σεντόνι κάνουν ένα τούνελ , ένα τραπέζι με 2-3 μπαλάκια τα οποία πρέπει κανείς να αλλάξει από χέρι σε χέρι (προσαρμόστε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού) ή ακόμη και ένα χάρτινο πιάτο που κανείς ισορροπεί στο κεφάλι του! Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρετε πάντως σίγουρα θα γελάσετε πολύ!
Ετοιμάστε μια μικρή παράσταση με λόγια και μουσική που θα διαλέξετε εσείς και τα παιδιά και ετοιμάστε μια σύντομη θεατρική παράσταση σε ένα κουκλοθέατρο στο σαλόνι. Χρησιμοποιείστε κούκλες και κουκλάκια που ήδη έχετε στο σπίτι ! Μπορείτε να παρουσιάσετε την παράσταση σας και σε φίλους και συγγενής που πιθανόν να σας επισκεφτούν τις μέρες αυτές!

DSC05127photo
Δώστε σε μια ζωγραφιά σας μια παραμυθένια διάσταση , χρησιμοποιείστε ξυλομπογίες και ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα !Περάστε πάνω από το χαρτί και δείτε τα χρώματα να απλώνουν μαγικά στην σελίδα! Εναλλακτικά δοκιμάστε κηρομπογιές και ψεκάστε με ένα απλό ψεκαστήρα οινόπνευμα !

Διακοσμήστε μια χιονισμένη πολιτεία χρησιμοποιώντας πλαστικά σπιτάκια που έχετε και αν δεν έχετε χρησιμοποιείστε κουτάκια από τελειωμένες συσκευασίες και βαμβάκι, πολύ βαμβάκι! Αποφύγετε το σε πολύ μικρά παιδιά.Για τους πιο γενναίους προτείνω μια μεγάλη λεκάνη ή ακόμη και στη μπανιέρα και τον αφρό ξυρίσματος του μπαμπά ! Εντάξει είπαμε μέρες που είναι να το ρίξουμε και λίγο έξω !

ACHR1052-dancing-around-tree_800p

photo

Χορέψτε ένας ένας ή σε ζευγάρια! Αναζητήστε στο ίντερνετ απλά προγράμματα στα οποία καλείται κανείς να ακολουθήσει τις κινήσεις που υποδεικνύει η φιγούρα!Για τα αγόρια της οικογένειας που συχνά δεν είναι εξοικειωμένα με το χορό μπορείτε να δοκιμάσετε αστείες χορευτικές φιγούρες ή ένα μαγικό χορό που φέρνει βροχή και χιόνι! Φυσικά με μεγαλύτερα παιδιά που έχουν κατακτήσει την ανάγνωση , μην πείτε όχι σε ένα καραόκε πάρτι.

Καλές γιορτές και να γελάτε από τις πατούσες !

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Sophia Tsaousi

Η Σοφία ,είναι νηπιαγωγός και μια ιδέα... δημοσιογράφος ! Ζεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και η μέρα της είναι γεμάτη δημιουργία και παιδικές φωνές μιας και έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το Μήλο , ένα παιχνιδιάρικο παιδότοπο ! Στο momfatale δίνει ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι !

Σχολίασε πρώτος