ΕΙΔΗΣΕΙΣ 02.01.2014

Σήμερα και αύριο η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

Μετά τις ατελείωτες ουρές στις εφορίες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που οδήγησαν στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως και αύριο, Παρασκευή, νέα ταλαιπωρία υφίστανται οι φορολογούμενοι, καθώς το πρωί της Πέμπτης το σύστημα taxis βγήκε εκτός λειτουργίας για προγραμματισμένη τεχνική αναβάθμιση. Το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει τους πολίτες στις τράπεζες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ αλαλούμ επικρατεί με το θέμα των πινακίδων των οχημάτων.

Από χθες πληρώνουμε τη ΝΕΡΙΤ μέσω της ΔΕΗ

Σε ισχύ τέθηκε από χθες, Πρωτοχρονιά, το ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ. Πρόκειται για 3 ευρώ μηνιαίως, που θα εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, στο ποσό των 3 ευρώ μηνιαίως  ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος που ορίζεται ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας της εταιρείας «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση». Το ανταποδοτικό τέλος ισχύει από 1.1.2014 μετά από σχετική εισήγηση του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ ΑΕ και εισπράττεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Έως και τις 10 Ιανουαρίου συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, χαρακτηρίζοντας αδιέξοδο το διάλογο με το υπουργείο Υγείας για τη μετάβασή τους στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ κατηγορούν το υπουργείο ότι δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο. Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας.

Η Ελλάδα στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

logo

Η Ελλάδα ανέλαβε από χθες και για τους επόμενους έξι μήνες την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για πέμπτη φορά από την ένταξή της στην ΕΕ. Στη διάρκεια της προεδρίας θα διεξαχθούν 14 υπουργικές Σύνοδοι στην Αθήνα, 35 συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου, 57 συναντήσεις ομάδων εργασίας και 33 συνέδρια ή σεμινάρια.

Η Λετονία στην Ευρωζώνη

αρχείο λήψης

 

Η Λετονία από την 1η Ιανουαρίου γίνεται η δεύτερη χώρα της Βαλτικής που εισέρχεται στην Ευρωζώνη και η 18η χώρα που υιοθετεί το ευρώ. Ωστόσο στη  Ρίγα το ευρώ δεν προκαλεί κύματα ενθουσιασμού. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Λετονοί τάσσονται εναντίον του κοινού νομίσματος. Η άνοδος των τιμών και η μείωση της αγοραστικής δύναμης προκαλούν ανησυχία σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός φτάνει τα 500 ευρώ.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος