Δίαιτα Μετά Τις Γιορτές Και Δημιουργικό Παιχνίδι !

Φιλαράκια καλά καλησπέρα σας ,
Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να έχετε γυρίσει στην καθημερινότητα σας όλο χαμόγελα και φαντάζομαι και με 2-3 κιλάκια σουβενίρ για τα οποία όμως μην σκάτε γιατί σας έχω λύση φοβερά διασκεδαστική και αποδοτική (;) !

Χορέψτε παρέα με τα παιδιά σας! Χρειαζόμαστε λοιπόν μόνο λίγο χώρο για την πίστα μας και το διαδίκτυο , καθώς εκεί μπορείτε να βρείτε πολλά τραγούδια τα οποία συνοδεύονται από βίντεο με κινήσεις τις οποίες ακολουθείτε !

Από τις πιο αγαπητές ιδέες των παιδιών είναι το λίμπο το οποίο αν και συνηθίζουμε να παίζουμε σε πάρτι, μπορείτε άνετα στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα σκουπόξυλο !Τα παιδιά καλούνται να περάσουν από κάτω χωρίς να ακουμπήσουν το λίμπο καθώς αυτό κατεβαίνει σταδιακά ! Εδώ το<< λίμπο ροκ>> από τα ζουζούνια αλλά και το <<ακαντού>>τα οποία έχουν έντονο ρυθμό και σταθερά χτυπήματα ώστε να ακολουθείτε το ρυθμό !


Πρόσφατα ανακάλυψα στο youtube την miss Patty Shukla την οποία και λάτρεψα μίας και γράφει και τραγουδά τα πιο κεφάτα τραγούδια για παιδιά τα οποία εμπεριέχουν έξυπνα , εύκολες έννοιες (πχ. μέρη του σώματος ) , σε πολύ ευχάριστο τόνο για τα παιδιά! Τα βίντεο της περιλαμβάνουν και κινήσεις τις οποίες τα παιδιά καλούνται να ακολουθήσουν !Τα αγγλικά δεν αποτελούν πρόβλημα σε μικρές ηλικίες καθώς μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν τα βήματα όσο για τα μεγαλύτερα , αποτελεί μια καλή ευκαιρία για εξάσκηση στη δεύτερη ομιλούσα γλώσσα!Τα video της είναι διαθέσιμα δωρεάν στο youtube αλλά μπορεί κανείς να κατεβάσει την πλήρη συλλογή της και στο app store!
Τα δύο αγαπημένα μου είναι εδώ αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη !


Φυσικά για τους πιο τολμηρούς διαλέξτε μόνοι σας τα αγαπημένα σας τραγούδια και αφήστε τα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν ! Επισημάνεται τις κινήσεις των παιδιών που σας άρεσαν και επαναλάβετε τις !Στόχος είναι η διασκέδαση !

Δύο από τα αγαπημένα μου τραγούδια για χορό τα οποία περιγράφουν από μόνα τους κινήσεις !

Φοίβος Δεληβορίας –Το ελεφαντάκι

Σωκράτης Μάλαμας – Ο τεμπέλης δράκος

Να περνάτε καλά και να γελάτε από τις πατούσες !

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Sophia Tsaousi

Η Σοφία ,είναι νηπιαγωγός και μια ιδέα... δημοσιογράφος ! Ζεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και η μέρα της είναι γεμάτη δημιουργία και παιδικές φωνές μιας και έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το Μήλο , ένα παιχνιδιάρικο παιδότοπο ! Στο momfatale δίνει ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι !

Σχολίασε πρώτος