ΕΙΔΗΣΕΙΣ 14.01.2013

Απολογείται σήμερα ο Δ. Κοντομηνάς

Με το Δημήτρη Κοντομηνά συνεχίζονται οι απολογίες για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο ανακριτής θα μεταβεί στο νοσοκομείο όπου ο επιχειρηματίας νοσηλεύεται φρουρούμενος. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής της τράπεζας, Μ. Βαρότσης, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση 300 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Off shore εταιρίες της ΧΑ αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

Δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο φαίνεται ότι διατηρούσε στέλεχος της Χρυσής Αυγής το οποίο σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Την ίδια στιγμή, από τον μέχρι στιγμής έλεγχο εντοπίσθηκαν 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο οποίος δήλωνε άνεργος. Mέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους τρεις προφυλακισθέντες βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, ορισμένοι από τους οποίους θεωρείται ότι περιέχουν σημαντικά στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης.

Στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση στην τιμή των τσιγάρων

Επανακατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα η τροπολογία με την οποία αυξάνεται η φορολογία των βιομηχανοποιημένων καπνών, ως ισοδύναμο οικονομικό μέτρο της κατάργησης του μέτρου των 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση επέρχεται αύξηση κατά 5 λεπτά ανά πακέτο των 20 τσιγάρων, κατά 7 λεπτά ανά συσκευασία των 20 γραμμαρίων στον καπνό και κατά 1 ευρώ στις συσκευασίες πούρων με τιμή λιανικής πώλησης 100 ευρώ. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ συνεχιστεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Υπό εξέταση η «Λευκή Εβδομάδα» που προτείνουν οι ξενοδόχοι

αρχείο λήψης (1)

Για δύο ημέρες θα κλείσουν πιθανότατα τα σχολεία μετά την Καθαρά Δευτέρα στις αρχές Μαρτίου, ώστε να εφαρμοστεί η πρόταση των ξενοδόχων της χώρας για τη «λευκή εβδομάδα» χειμερινού τουρισμού στη χώρα, κάτι που γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύσκεψη για το θέμα θα έχουν σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Οι δύο ημέρες θα δοθούν δύο ημέρες αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση των ημερών του διδακτικού έτους, καθώς αυτές οι δύο ημέρες θα μειωθούν για παράδειγμα από τις προβλεπόμενες ημέρες πραγματοποίησης περιπάτων.

Ποινικοποιείται η ομοφυλοφιλία στη Νιγηρία

αρχείο λήψης

Νόμο που ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις υπέγραψε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν, αψηφώντας τις πιέσεις και τις επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας. Ο νόμος είχε υιοθετηθεί ομόφωνα από τους Νιγηριανούς βουλευτές, τον προηγούμενο Μάιο και προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 14 χρόνια, ενώ απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων, τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, τη δημόσια επίδειξη ομοφυλοφιλικών σχέσεων αλλά και τη συμμετοχή σε οργανώσεις προάσπισης των ομοφυλόφιλων. Ο νόμος εγκρίθηκε από τον πρόεδρο της Νιγηρίας επειδή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, «είναι σύμφωνος με τις θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις» των Νιγηριανών, «περισσότεροι από το 90% των οποίων είναι αντίθετοι στον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου».

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος