Αλλαγές Για Λίγη Ακόμη Δημιουργικότητα !

Παιδιά καλά καλημέρα σας!

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να κάνατε πολλές βόλτες στον ήλιο αυτές τις ημέρες !

Και αν ρωτάτε για εμένα , θα σας απαντούσα με μια λέξη : αλλαγές!
Χρώματα , ξύλα , παιχνίδια, κιμωλίες, παλιά πατίνια και ότι άλλο φανταστείτε απλωμένα παντού σε όλο το Μήλο αναζητούν την καινούργια θέση τους στον παιδότοπο αλλά και στην διάθεση των παιδιών .

Επιστημονικά είναι πλέον αποδεδειγμένο, πως η συνεχής παροχή ερεθισμάτων στα παιδιά 1- 4 ετών συντελεί καθοριστικά στην αύξηση των πιθανοτήτων να γίνουν περισσότερο εύστροφα και δημιουργικά μεγαλώνοντας. Να μπορούν να έχουν ισχυρά αντανακλαστικά και ανεπτυγμένες δεξιότητες!Έτσι κρίνεται αναγκαίο, να παρέχουμε στα παιδιά υλικό για σκέψη και φαντασία !
Μην διστάσετε λοιπόν να κάνετε αλλαγές στο δωμάτιο του παιδιού σας, ζητώντας την γνώμη του γι αυτές. Δώστε σημασία στις προτάσεις του παιδιού σας, και αν ακόμη δεν υπάρχει λεκτική επικοινωνία μπορείτε να ετοιμάσετε ιδέες που κέντρισαν το ενδιαφέρον του παιδιού σας πχ. ένας καθρέφτης.  Μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της περιοχής ή στα οικόσιτα ζωάκια του παππού μπορεί να μας δώσει ένα καινούργιο παιχνίδι .

Μην αγχώνεστε για το κόστος καθώς ακολουθούν ιδέες που εύκολα θα διαπιστώσετε πως κοστίζουν ελάχιστα , δίνουν όμως στο παιδί την χαρά να ανακαλύψει νέα πράγματα !

Μια λεκάνη με πετραδάκια, πράσινο γκοφρέ , φύλλα (ανάλογα με την ηλικία του παιδιού ) και πλαστικά ζωάκια (αν δεν έχετε κοστίζουν περίπου 3 ε. στα καταστήματα παιχνιδιών ) γίνονται ένα τέλειο δάσος ή μια ζούγκλα !

image

Σε ένα παλιό τραπέζι δημιουργήστε έναν δρόμο , και με ένα κουτί ίσως ένα γκαράζ για τους επιδέξιους οδηγούς της οικογένειας σας !

image

Μην φοβηθείτε έναν μικρό μαυροπίνακα στο σπίτι σας (καλά εμείς το παρακάναμε γιατί είμαστε και πολλοί οι φίλοι ) και μην φοβάστε με ένα συμπαθητικό σφουγγάρισμα τελειώσατε με την σκόνη !

Συμβουλές για το τέλος !

Θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω δυο πράγματα ! Πρώτον, τα παιδιά αγαπούν το σταθερό περιβάλλον έτσι αποφύγετε αλλαγές που πιθανόν να τα ταράξουν πχ. αλλαγές στην διάταξη του κρεβατιού, του φωτός ή του ίδιου του δωματίου, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ίδιου! Δεύτερον, σε περιπτώσεις παιδιών με δυσκολίες ή αναπτυξιακές και όχι μόνο διαταραχές ζητήστε και ακολουθείστε τις οδηγίες του παιδοψυχιάτρου, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή που παρακολουθεί το παιδί .

Καλές περιπέτειες και να γελάτε από τις πατούσες !

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Sophia Tsaousi

Η Σοφία ,είναι νηπιαγωγός και μια ιδέα... δημοσιογράφος ! Ζεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και η μέρα της είναι γεμάτη δημιουργία και παιδικές φωνές μιας και έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το Μήλο , ένα παιχνιδιάρικο παιδότοπο ! Στο momfatale δίνει ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι !

Σχολίασε πρώτος