Επαγγελματίες Bartenders: We Love You!

Θυμάμαι κάτι αδιανόητα νεροζούμια που πίναμε, όταν στα καφέ ο εσπρέσσο αντικατέστησε το νες, για να μη μιλήσω για κοκτέιλς που έχουμε κατακαιρούς καταπιεί: τι tabasco εκείνο το bloody mary, σαν σε μεξικάνικο εστιατόριο, για να μη θυμηθώ white russian φτιαγμένο με vodka και.. σκέτο γάλα.

Αναρωτιέμαι αν είναι η ιδέα μου ότι τα καφέ και οι μπάρες έχουν εκσυγχρονιστεί απανταχού στην Ελλάδα.

image

Ο καφές έχει γίνει επιστήμη (ξέρετε πόσο καιρό έχω να πιώ καφέ χωρίς σχέδιο στο αφρόγαλα;!), το “barrista” καθημερινή λέξη και χαίρεσαι να ζητάς κοκτέιλς, όχι παντού, αλλά σε πολλά πλέον, σεσημασμένα μέρη, όπου οι bartenders δεν είναι μόνο ευπαρουσίαστα παιδιά, hipsteroids mainly, αλλά επαγγελματίες του είδους, από τους οποίους μαθαίνεις ενώ απολαμβάνεις.

Το ΠΣΚ είναι ήδη εδώ, οι πιθανότητες για μια έξοδο αυξάνονται, οπότε αφήνομαι σε μια πρόταση που έρχεται με δύναμη και γράδα, όπως κάθε Παρασκευή, από την υπέροχη Μαρία Μασσούρα: μια κυρία που ξέρει από αυτά!

;)

Καλό Π.

(αν και θα τα ξαναπούμε αγγλιστί το βράδυ)

χχχ

 

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια Παναγιωτοπούλου είναι Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, ένα δίκτυο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με φορέα υποδοχής το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθημερινά 8-11 εργάζεται ως ραδιοφωνική παραγωγός στον 89 Rainbow, ενώ τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Κύπρο και ΗΠΑ. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 12, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 9, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. ενώ το οικογενειακό πανδαιμόνιο συμπληρώνουν με επιτυχία ο γάτος Σουψόν, 3 και ο σκύλος Μότσι, 1. Διαβάζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, δυστυχώς καπνίζει και αν ήταν πλούσια θα είχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα δέκα τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος