6 Λόγοι Για Να Κάνεις… 6 Παιδιά!

Όταν οι άνθρωποι ακούνε ότι έχω έξι παιδιά , η αντίδραση είναι συνήθως διασκέδαστική. Σίγουρα , υπάρχουν μερικές ημέρες, κατά τις οποίες αναρωτιέμαι σε τι έχω μπλέξει τον εαυτό μου , ανησυχώ για τον κόσμο που θα κληρονομήσουν και φρίττω για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μιας οικογένειας όπως η δική μου . Αλλά τις περισσότερες φορές , σκέφτομαι πόσο φοβερό είναι να έχεις έξι παιδιά.

Εδώ είναι μερικοί λόγοι :

1 . Είναι φθηνότερα .
Μερικά χρόνια πριν, όταν η ύφεση έπληξε , μου έπαιρναν συνέντευξη και έγραφα άρθρα για το αν η οικονομική ύφεση θα επηρεάσει την απόφασή μου να έχουν ένα άλλο παιδί . Η σύντομη απάντηση ήταν , “Όχι ” Δεν αφήνω πράγματα όπως η κοινή λογική , ο έλεγχος των γεννήσεων και η οικονομική καταστροφή να με σταματήσει από το να κάνω άλλο ένα μωρό .

Πιστεύω ότι ως επί το πλείστον , τα παιδιά είναι τόσο ακριβά όσο τα κάνετε . Σίγουρα , υπάρχει η αρχική δαπάνη σε μετρητά με το πρώτο παιδί , αλλά αν έχετε πολλά παιδιά , η αναλογία αλλάζει. Όταν κοιτάζω τις κακοποιημένες κούνιες μας, το μουτζουρωμένο καροτσάκι , ή την αλλαξιέρα , νιώθω λες και τα λεφτά μας πιάσαν τόπο. Όσο για τα ρούχα; Τα τελευταία δύο μου μωρά δεν γνωρίζουν ούτε την αίσθηση του καινούριου επάνω τους.

Το να σου φτάνουν τα λεφτά ώστε να κάνεις παιδιά, είναι σχετικό.  Δε μπορώ να αγοράσω ένα εντυπωσιακό αυτοκινητο, ενώ μπορώ να έχω έξι παιδιά. Υπάρχουν άνθρωποι με εντυπωσιακά αυτοκίνητα που δε μπορούν οικονομικά να κάνουν άλλο ένα παιδί. Όλα είναι σχετικά.

julie cole

2 . Έχεις καλά παιδιά .
Οι άνθρωποι συχνά σχολιάζουν ότι τα παιδιά από μεγάλες οικογένειες είναι “καλά”. Σίγουρα , είναι μια γενίκευση , αλλά έχω μερικές θεωρίες γι’αυτό. Ένας από τους λόγους είναι ότι τα παιδιά γίνονται “καλά” γιατί είναι αδύνατον να είναι “κακά”. Σίγουρα υπάρχουν παιδιά από μικρές οικογένειες που δεν είναι κακομαθημένα , αλλά το να κακομάθεις τα παιδιά σε πολύτεκνες οικογένειες είναι σχεδόν αδύνατο. Απλά δεν μπορώ ( και δεν θα ) αγοράζω ακριβά παιχνίδια και gadgets για τα παιδιά μου . Τα περισσότερα πράγματα που έχουν, τα μοιράζονται. Επίσης, δεν μπορεί να είμαι συνέχεια στο πόδι για να τα υπηρετώ. Αν έκανα ένα σνακ σε κάθε παιδί που πεινούσε, όλη μέρα θα έκανα αυτή τη δουλειά. Κι όμως, το 6χρονό μου φτιάχνει μόνο του το σνακ του για όσο καιρό μπορώ να θυμηθώ. Επίσης, τα μεγαλυτερα βοηθούν τα μικρότερα με ένα μου  μπολ με δημητριακά ή ένα ποτήρι χυμό . Το γεγονός είναι, ότι είναι αρκετά ανεξάρτητα και  , αν θέλουν σνακ.

Έτσι , φαίνεται ότι τα παιδιά που είναι ανεξάρτητα , δεν υλιστικά και γνωρίζουν πώς να μοιράζονται γίνονται αντιληπτά ως “καλά” από τους περισσότερους.

3 . Δεν κοιμάσαι , ούτως ή άλλως .
Ας το παραδεχτούμε, όταν έχετε μικρά παιδιά , ήδη λείπει ύπνος , κοινωνική ζωή ή ακόμη και ο χρόνος για να καθίσετε για φαγητό . Σας έχουν περάσει για ζόμπι στη δουλειά και δεν πάτε πουθενά χωρίς μια τσάντα πανών.  Μια διανυκτέρευση κι ένα ταξίδι απαιτεί ένα minivan γεμάτο πράγματα.  Αν έχετε περάσει από ένα παιδί σε δύο , έχετε κάνει το δύσκολο μέρος . Σίγουρα , τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολα κατά καιρούς , αλλά και για κάθε φορά που η πλευρά « ταλαιπωρία » κερδίζει πόντο , η πλευρά «αυτό είναι φοβερό »  φτάνει στους 100. Κι με τέτοια στατιστικά βρίσκω πως μπορώ να ζήσω.

4 . Έχετε ένα ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας .
Δεν ακούω τις λέξεις «είμαι βαριεστημένος ” πολύ συχνά . Κυρίως επειδή όποιος το πει είναι λες και παρακαλάει για μια αγγαρεία , ή ίσως επειδή τα πιτσιρίκια μου γνωρίζουν ποιά θα ήτα απάντησή μου  , “Μόνο οι βαρετοί άνθρωποι βαριούνται. ” Η πραγματικότητα είναι , τα παιδιά μου έχουν  συμπαίκτες μέσα στο σπίτι τους. Σίγουρα, τσακώνονται , αλλά συχνά , εξαφανίζονται στο υπόγειο ή έξω για ώρες . Δεν απαιτείται ψυχαγωγία από τη μαμά . Μου αρέσει να κάνω τις δραστηριότητες με τα παιδιά μου , αλλά η ιδέα του να παίζουμε με τη Barbie είναι αρκετό για να με κάνει να μου γυρνάν τα μυαλά. Όσο για τα μωρά μου ,  ευτυχώς περνούν τις μέρες τους διασκεδάζοντας με ανθρώπους και πράγματα μέσα από το περιβάλλον τους.

5 . Κοινωνικοποιούνται υποχρεωτικά.
Συμβαίνει το μεγαλύτερο μου παιδί να είναι αυτιστικό.  Εάν έχετε ένα παιδί με ελλείμματα στην επικοινωνία , τις κοινωνικές δεξιότητες , μπορείτε να δείτε την αξία του να  έχει τρεις μικρές αδελφές εως την ηλικία των 5 . Αυτά τα κορίτσια του μιλούν όλη την ώρα, και τον τραβολογούν στα παιχνίδια τους λες και ήταν η δουλειά τους . Δεν μπορούσε να ξεφύγει από την κοινωνικοποίηση – τρώνε μαζί, κολυμπάνε μαζί, μοιράζονται ένα δωμάτιο . Μήπως έχω κάνει μια μεγάλη οικογένεια, εξαιτίας του αυτισμού του; Όχι , αλλά το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει για αυτό το παιδί είναι να τον φορτώσω με αδέλφια . Ο γιος μου τρέχει με την αγέλη και σηκώνει το βάρος του: όπως όλοι μέσα σε αυτή την οικογένεια.

6 . Μαντέψτε ποιος δεν πρόκειται να μπει σε ένα γηροκομείο !
Αυτό είναι σωστό . Αυτοί οι έξι άνθρωποι μπορούν να με αναλάβουν εκ περιτροπής ! Θα μπορούσε μάλιστα να προσποιηρώ  ακράτεια,  ως ανταπόδοση για την αλλαγή πάνας επί δώδεκα χρόνια. Και πάλι, θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς – δεν θα έχουν τρεις πάνες ταυτόχρονα , όπως ορισμένοι από εμάς!

BONUS ΛΟΓΟΣ : Νομίζω ότι αυτά τα πρόσωπα μιλούν από μόνα τους.

o-COLE-570

Tης Julie Cole

πηγή

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος