Υποχρεωτικός Με Νόμο Ο Θηλασμός Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

To  Ομοσπονδιακό Εθνικό Συμβούλιο των Αραβικών Εμιράτων πέρασε μια ρήτρα, ως μέρος του νέου νόμου για Δικαιώματα του Παιδιού Νόμο, απαιτώντας οι νέες μητέρες να θηλάσουν τα μωρά τους για δύο ολόκληρα χρόνια. Τώρα , οι άνδρες μπορούν να μηνύσουν τις συζύγους τους, αν δεν θηλάζουν .

Σύμφωνα με την εφημερίδα The National, υπήρξε μια ” συζήτηση μαραθώνιος ” σχετικά με τη νομοθεσία , αλλά τελικά αποφασίστηκε ότι είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού να θηλάζει.

Η έρευνα έδειξε πολλά οφέλη του θηλασμού για το μωρό, από τη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας στην καλύτερη ανάπτυξη των γλωσσικών και κινητικών δεξιοτήτων.

Ωστόσο , δεν είναι όλες οι νέες μητέρες είναι σε θέση να θηλάσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν μια γυναίκα απαγορεύεται για λόγους υγείας , το συμβούλιο προβλέπει μία τροφό. Είναι ασαφές το πώς ακριβώς η ικανότητα της μητέρας να θηλάσει θα καθοριστεί όμως. Η Carrie Murphy στο Mommyish εγείρει μερικά πρόσθετα ερωτήματα σχετικά με αυτές τις εξαιρέσεις :

Από που προέρχονται οι τροφοί (παραμάνες); Ζουν με τις οικογένειες και τα παιδιά τους στα ΗΑΕ; Πώς και ποιός καθορίζει αν μια οικογένεια τη χρειάζεται; Ποιος πληρώνει το μισθό τους; Και τι γίνεται με το έτοιμο γάλα; Θα πωλείται στη χώρα; Θα είναι παράνομό; Θα το προμηθεύεται κανείς με συνταγή; Συμβαίνει μερικά μωρά να έχουν πεπτικά ζητήματα και να μην πίνουν καθόλου γάλα. Τι θα γίνεται με αυτά;

Ορισμένα μέλη του Συμβουλίου προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες για τις εργαζόμενες μητέρες, κάνοντας τη νομοθεσία πιο πρακτική.

Επειδή ο θηλασμός θεωρείται καθολικά ως η πιο υγιής επιλογή για μαμάδες και μωρά, οι νέες μητέρες ήδη υφίστανται μεγάλη πίεση να θηλάσουν, εξηγεί μέλος της ομάδας γυναικών Out Of The Blues που εδρεύει στο Ντουμπάι. Ο στόχος τους είναι να βοηθήσουν γυναίκες που πάσχουν από επιλόχειο κατάθλιψη, πολλές εκ των οποίων αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο θηλασμό.

Σε ένα άρθρο, επίσης στη National, οι Out Of The Blues:

Οι νέες μητέρες είναι εξαιρετικά ευάλωτες και χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη, ενθάρρυνση και εκπαίδευση. Η άποψή μας είναι ότι, ενώ το να ενθαρρύνεις μια γυναίκα να θηλάσει είναι πράξη αξιέπαινη,θα καταφέρουμε να καρπωθούμε τα ωφέλη ως κοινωνία χρειαζόμαστε, υποστηρίζοντας τις γυναίκες που θέλουν και μπορούν να θηλάσουν και όχι τιμωρώντας όσες δεν τα κατάφεραν.

n-ARAB-MOM-BREASTFEEDING-large570

Στις ΗΠΑ ο θηλασμός δεν ήταν ποτέ υποχρεωτικός από το νόμο, ωστόσο διάφοροι πολιτικοί έχουν παρέμβει επιδιώκοντας να αυξήσουν τον αριθμό των θηλαζόντων βρεφών. Το 2012 ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bloomberg, εισήγαγε ένα πρόγραμμα στα νοσοκομεία που απέτρεπε τις μαμάδες να παίρνουν δωράκια έτοιμου γάλακτος από τις εταιρίες. Αντί να τους δίνετε αφειδώς, οι μαμάδες έπρεπε να ζητάν το έτοιμο γάλα σα φάρμακο και να ακούν μια σύντομη διάλεξη από το προσωπικό του νοσοκομείου, που επιδίωκε να αποθαρρύνει από το να δώσουν στα παιδιά έτοιμο γάλα, εκτός αν αυτό ήταν απολύτως απαραίτητο.

Η απόπειρα επιβολής στις μαμάδες τέτοιων μέτρων, δεν προχώρησε καλά και θεωρήθηκε ικανή να δημιουργήσει ενοχές στις νέες μητέρες.

Η Marie-Claire Bakker, μέλος  της ομάδας θηλασμού La Leche League με έδρα τις ΗΠΑ,υποστηρίζει ότι “Σε αυτή την ευάλωτη περίοδο, το να ενοχοποιείς μια νέα μητέρα η οποία, για οποιαδήποτε λόγο, παλεύει με το θηλασμό δε βοηθάει… Χρειάζεται τεκμηριωμένη υποστήριξη, όχι απειλές”

Πηγή

Λοιπόν, πώς σας ακούγεται;

Νίκη ή ήττα και για ποιόν;

Καλημέρα!

 

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
Pinterest