Γενέθλια σε Παιδότοπο !

 

Παιδιά καλά καλησπέρα ! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περνάτε ακόμη καλύτερα !
Δεν είναι λίγοι οι γονείς που επιλέγουν την διοργάνωση του πάρτι γενεθλίων του παιδιού τους εκτός σπιτιού ,και όχι άδικα μιας και τα πλεονεκτήματα είναι πολλά . Το σπίτι σας μένει ακέραιο , η κούραση είναι σαφώς μικρότερη , τα παιδιά παίζουν υπό την επίβλεψη παιδαγωγών και (ουφ) γονείς συναντούν γονείς , μιλούν και πίνουν καφεδάκι !

παρτυ-3-1024x768

Σας έχω συγκεντρώσει λοιπόν όλα όσα έμαθα από το Μήλο και την προσωπική μου εμπειρία, όσων αφορά την διοργάνωση ενός παιδικού πάρτι σε παιδότοπο και σας τα παρουσιάζω αναλυτικά για να αξίζει τον κόπο και …όχι μόνο !

Καταρχάς , τα γενέθλια αφορούν το παιδί το οποίο ιδιαίτερα σε μεγαλύτερες ηλικίες τα παραμένει με ανυπομονησία, οπότε αυτό θα πρέπει να έχει και τον πρώτο λόγο στην επιλογή του χώρου στον οποίο θα κάνετε την εκδήλωση. Φροντίστε να είναι ένας χώρος οικείος για το μικράκι σας , τον οποίο έχει ήδη επισκεφτεί και έχει περάσει καλά έτσι ώστε να νιώθει άνετα σε αυτόν .Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην καταλληλότητα του χώρου για την ηλικία του παιδιού αλλά και των φίλων του και φυσικά στην ασφάλεια την οποία παρέχει.

παρτυ-2-1024x768

Στους παιδότοπους , οι καθημερινές τείνουν να είναι πιο ήσυχες ημέρες από ότι τα σαββατοκύριακα και συχνά παρέχουν καλύτερες τιμές στους γονείς , οπότε εάν το πρόγραμμα σας είναι ελαστικό προτιμήστε τις !

Στις λιχουδιές τώρα ! Μια παγίδα στην οποία συχνά πέφτουν οι γονείς του εορτάζοντα , είναι να παρασκευάζουν ή να προμηθεύονται ένα καθόλα λιχουδιαστό μπουφέ για τους μικρούς καλεσμένους , ο οποίος όμως δεν αξιοποιείται ! Τα παιδιά , πεινούν ελάχιστα , παίζουν πολύ και έχουν στραμμένη την όρεξη τους στην τούρτα ! Οπότε μην ξοδεύεστε τζάμπα !Διάφοροι χυμοί , τόστ ή λαχταριστά χοτ-ντόγκ και ποπ-κορν είναι υπερ-αρκετά ! Για τους ενήλικες , να θυμάστε πως τα κεράσματα συνοδεύουν τον καφέ και πρέπει να ταιριάζουν με αυτά (κοινώς το σουβλάκι κοτόπουλο δεν θα σας το πρότεινα ) αλλά και σναν που μπορούν να καταναλωθούν ακόμη και κρύα για τους αργοπορημένους (τα σφολιατοειδή δεν τρώγονται μετά από λίγο !).

παρτι-1

Παιχνίδια , μουσική και …μπαλόνια !

Ένα παιδικό πάρτι έχει έναν και μοναδικό στόχο : να περάσουν καλά τα παιδιά ! Γι αυτό και ξεχάστε οτιδήποτε δεν αφορά το παιχνίδι ! Θέλουμε πολύ μουσική , με έντονο ρυθμό για να μπορούμε να χορέψουμε , να παίξουμε μουσικές καρέκλες , τουίστερ και ότι άλλο σκεφτούμε .Εφόσον επιλέξατε έναν οργανωμένο χώρο , μπορείτε από πριν να συζητήσαμε με τους υπευθύνους για τον τρόπο με τον οποίο θα ψυχαγωγηθούν τα παιδιά από τους παιδαγωγούς και μην διστάσετε να προτείνετε και εσείς παιχνίδια τα οποία αρέσουν στο παιδί σας . Όσο μεγαλύτερο το παιδί τόσο περισσότερα ομαδικά παιχνίδια μπορούν να πραγματοποιηθούν .Εάν ο χώρος δεν διαθέτει τέτοια παροχή και εσείς την επιθυμείτε μπορείτε να απευθυνθείτε σε εξωτερικό συνεργάτη πχ. κλόουν .

Τέλος , το παιδί που έχει τα γενέθλια του , βρίσκεται όχι μόνο στο επίκεντρο αλλά και στην αγκαλιά , τα φιλιά και τα ζουλήγματα( ;) όλων! Καθόλου απίθανο αυτό να του προκαλέσει εκνευρισμό , γι’ αυτό και θα πρέπει πριν από το πάρτι να έχουμε συζητήσει μαζί του για τους διάφορούς τρόπους με τους οποίος θα του εκφράσουν συγγενείς και φίλοι την αγάπη τους .
Συμβουλές που δεν θα σας πει άλλος κανείς !
• Εάν τα χεράκια σας <<πιάνουν>> ετοιμάστε μόνοι σας τα κεράσματα στο σπίτι και ζητήστε την βοήθεια μιας πρόθυμης γιαγιάς ή φίλης για να εξοικονομήστε χρήματα!
• Μιας και οι τούρτες ζαχαρόπαστας είναι πολύ εντυπωσιακές αλλά και πιο ακριβές από τις απλές , εξετάστε την περίπτωση μιας μικρής τούρτας ζαχαρόπαστας για το σβήσιμο των κεριών και μιας απλής (πολύ οικονομικότερης) για τους μεγάλους.
• Αγαπημένες μανούλες να είστε, οι πιο όμορφες της βραδιάς , αλλά θα με ευχαριστείτε εάν με ακούσετε και φορέσετε άνετα ρούχα και χαμηλά παπούτσια! Όσο οργανωμένη και να είναι η εκδήλωση θα <<τρέξετε>>πολύ !
• Προτιμείστε παιδότοπους που διοργανώνουν ένα πάρτι κάθε φορά .
Τα λέμε την επόμενη Πέμπτη με ένα άρθρο αγαπησιάρικο !(ε ναι του Άγιου Βαλεντίνου πλησιάζει )

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Sophia Tsaousi

Η Σοφία ,είναι νηπιαγωγός και μια ιδέα... δημοσιογράφος ! Ζεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και η μέρα της είναι γεμάτη δημιουργία και παιδικές φωνές μιας και έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το Μήλο , ένα παιχνιδιάρικο παιδότοπο ! Στο momfatale δίνει ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι !

Σχολίασε πρώτος