Μια Συνεργασία Μαμάς-Κόρης… Διαφορετική Από τις Άλλες.

Στην αρχή, πίσω από τη φωτογραφική μηχανή βρισκόταν η Ιρλανδή φωτογράφος και μητέρα, Emer Gillespie, μέχρι που η όλη διαδικασία τράβηξε την προσοχή της 6χρονης Laoisha.

Το ενδιαφέρον του νεαρού κοριτσιού με σύνδρομο down έδωσε αφορμή στη μητέρα να ξεκινήσει ένα φωτογραφικό project με τίτλο “Picture Me, Picture You”, κατά το οποίο ο ρόλος του μοντέλου εναλάσσεται με το ρόλο της φωτογράφου, σε μια σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν αγαπημένες δραστηριότητες της μαμάς και της 11χρονης πλέον κόρης.

picture you

o-EMER-4-900

bedj

hair

o-EMER-8-900

o-EMER-7-900

red shoes

o-EMER-10-900

Ενώ το project έχει υπάρξει η αφορμή να περάσουν πολύ ώρα μαζί μαμά και κόρη, παράλληλα έχει βοηθήσει στο να αναπτυχθούν οι λεκτικές δεξιότητες της μικρής, καθώς υπάρχει έντονη συζήτηση γύρω από το θέμα της κάθε φωτογράφισης. Μερικές ενότητες μάλιστα είναι αποκλειστική ιδέα της Laoisha, η οποία αγαπάει ιδιαίτερα να χοροπηδά στο κρεβάτι, το μακιγιάζ και την περιποίηση των μαλλιών!

Η Gillespie χρησιμοποιεί μια μηχανή Mamiya RB 67, η οποία δεν έχει αυτοματοποιημένες λειτουργίες και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη στο χειρισμό. Προσπαθεί ωστόσο να διδάξει στην κόρη της να χρησιμοποιεί το φωτόμετρο και να φορτώνει το φίλμ. Η εστίαση δε γίνεται αυτόματα γι’ αυτό και μερικές φωτογραφίες, όπως αυτή με το πλύσιμο δοντιών, δεν είναι τεχνικά σωστές.

“Πρόκειται για μια δουλειά που είναι ιδιαίτερα προσωπική για μας”, λέει η μητέρα της οποίας τα δίπτυχα έχουν ήδη δει θεατές στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ενώ επιφυλάσσεται για νέες εικόνες, εφόσον και η κόρη της το επιθυμεί.

πηγή

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος