ΕΙΔΗΣΕΙΣ 18.02.2014

Επιστρέφει στην Αθήνα η Τρόικα

Την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσουν οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα μέλη της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, μαζί με εκπροσώπους της Ε.Ε. και της ΕΚΤ. Και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει χθες, μετά το τέλος του Eurogroup, ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα ως το τέλος της εβδομάδας με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο επί της αξιολόγησης του προγράμματος πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 10 Μαρτίου.

Υπογράφτηκαν οι αποφάσεις για την πρόσληψη ανέργων

Τη δημοσίευση των αποφάσεων που υπέγραψε ήδη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τη δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων από τον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να περιμένουν οι επιχειρήσεις που θέλουν να προσλάβουν ανέργους λαμβάνοντας ταυτόχρονα ενίσχυση που φτάνει έως και τα 450 ευρώ τον μήνα για κάθε πρόσληψη. Η πρώτη απόφαση, αφορά στην πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας». Όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 17 εκατ. ευρώ και κατανέμεται σε δύο χρόνια: 10 εκατ. ευρώ το 2014 και επτά εκατομμύρια ευρώ το 2015.

Συνεχίζεται η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Μετά την μαραθώνια εξέταση της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με τις καταθέσεις δημοτικών υπαλλήλων. Αυτή την εβδομάδα -η 6η από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας- έχουν προγραμματιστεί να γίνουν δύο συνεδριάσεις, σήμερα και αύριο. Σημειώνεται ότι στο τέλος της εξέτασής η κ. Τσεμπερά δέχθηκε τα πυρά από μερίδα των συνηγόρων υπεράσπισης. Μάλιστα, οι εντολείς του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, κατέθεσαν σε βάρος της -για λογαριασμό του εντολέα τους- μήνυση για ψευδορκία.

Γερμανία: Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας απειλεί τον κυβερνητικό σχηματισμό

Διαστάσεις πολιτικής χιονοστοιβάδας παίρνει στο Βερολίνο η υπόθεση βουλευτή του SPD που εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Ήδη παραιτήθηκε ένας υπουργός από την πλευρά Μέρκελ λόγω ενδεχόμενης διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών, αλλά τώρα η δική του κομματική πλευρά ζητά να καταλογιστούν ευθύνες και στους Σοσιαλδημοκράτες. Όλα άρχισαν από την υπόθεση του βουλευτή του SPD από την Κάτω Σαξονία, Σεμπάστιαν Εντάτι. Οι ομοσπονδιακές αρχές και η εισαγγελία του κρατιδίου τον έβαλαν στο στόχαστρο έρευνας για κατοχή υλικού που κινείται «στο πεδίο» της παιδικής πορνογραφίας.  Στο υλικό που βρέθηκε σε όσους υπολογιστές του βουλευτή έχουν ερευνηθεί περιλαμβάνονται φωτογραφίες που είχε αγοράσει από διαδικτυακή υπηρεσία με παιδιά μέχρι 14 ετών σε γυμνές πόζες αλλά χωρίς εμπλοκή σε σεξουαλικές πράξεις.

Συγκρούσεις και πάλι στο Κίεβο

images

 

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας ξέσπασαν σήμερα στο Κίεβο, κοντά στο ουκρανικό κοινοβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση για τον περιορισμό των προεδρικών εξουσιών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βομβίδες κρότου – λάμψης και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον του αστυνομικού κλοιού.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος