Παιδικός παράδεισος!

Παιδιά καλά καλησπέρα ,
Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περνάτε ακόμη καλύτερα! Δεν σας κρύβω πως με τόσο ήλιο τις τελευταίες ημέρες και τις απίθανες ανταποκρίσεις της Ασπασίας από τη Χιλή το μυαλό μου άρχισε να ετοιμάζει βαλίτσες για ταξιδάκια και ανοιξιάτικες βόλτες. Και μιας και η φαντασία σταματημό δεν έχει , ονειρευόμουν ένα ταξίδι (που καιρό σχεδιάζω) στην Μεσσηνία, εκεί όπου γονείς και παιδιά μπορούν να επισκεφτούν έναν απίστευτο χώρο , που δύσκολα κανείς θα πίστευε πως βρίσκεται στην Ελλάδα !

c 1
Το Costa Navarino στη Μεσσηνία είναι ένας μαγικός παράδεισος για παιδιά. Και ίσως λίγα λέω . Σχεδιασμένο από την Πολυάννα Παρασκευά , και με έκταση που φτάνει τα 1700τ.μ , πρόκειται για ένα ξενοδοχείο με στόχο τη φιλοξενία παιδιών από 4 έως 12 ετών, το SandCastle, αλλά και έναν ιδιαίτερο παιδότοπο για βρέφη και νήπια μέχρι 3ετών το Cocoon. Στην πραγματικότητα μοιάζει με ένα κάστρο από άμμο σαν αυτά που θα έκανε το μικράκι σας στην παραλία το καλοκαίρι .Που έχει παντού παράθυρα, πόρτες , σπίτια που νομίζεις πως μένει ο Ηρακλής (ναι ντε από την αρχαιότητα ) και παντού έχουν χρησιμοποιηθεί τα πιο φυσικά υλικά , τέλεια εναρμονισμένα τέλια με το περιβάλλον έτσι ώστε κανείς δεν διακρίνει εύκολα που είναι τα όρια του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου .

c4
Σε κάθε σημείο του χώρου, υπάρχει πραγματικά μια αφορμή για παιχνίδι και εξερεύνηση , έτσι ώστε κανείς να παίξει ελεύθερα . Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο πολιτιστικό υπόβαθρο της περιοχής της Μεσσηνίας και έτσι οι περισσότερες από τις οργανωμένες δραστηριότητες των παιδαγωγών του χώρου , είναι μια τέλεια ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και την ιστορία του τόπου .Γι αυτό και θα δει κανείς μικρούς αρχαιολόγους να ξετρυπώνουν ευρήματα κάτω από την άμμο , σπαρτιάτες που παίζουν στους αμμόλοφους , και χώμα να γίνεται πυλό και ίσως ένα αγγείο .

c2
Έξτρα πληροφορία , αν ακόμη δεν σας έπεισα για τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του χώρου , είναι η συνεργασία με το National Geographic , για την δημιουργία του παιχνιδο-προγράμματος !
To Cocoon θυμίζει ένα κουκούλι και συμβολίζει την γέννηση , γι αυτό και έχει σχεδιαστεί , έτσι ώστε να είναι απόλυτα φιλικό και ασφαλές για τα βρέφη και τα νήπια έως 3 ετών και φυσικά τόσο ξεχωριστό !

c3  c5

Ταξιδιώτες μου ραντεβού την επόμενη Πέμπτη !

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Sophia Tsaousi

Η Σοφία ,είναι νηπιαγωγός και μια ιδέα... δημοσιογράφος ! Ζεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και η μέρα της είναι γεμάτη δημιουργία και παιδικές φωνές μιας και έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το Μήλο , ένα παιχνιδιάρικο παιδότοπο ! Στο momfatale δίνει ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι !

Σχολίασε πρώτος