ΕΙΔΗΣΕΙΣ 25.02.2014

Αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας εξετάζει η Γερμανία 

Την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της ελληνικής βοήθειας εξετάζει η Γερμανία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt που τιτλοφορείται «Ο Συνασπισμός εργάζεται για τη μεταρρύθμιση της βοήθειας προς την Ελλάδα». Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η γερμανική κυβέρνηση σκέφτεται την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της ελληνικής βοήθειας, σε περίπτωση που η χώρα χρειασθεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Μέρκελ παρουσιάζεται να θεωρεί πως οι επιδόσεις που εκφράζονται σε μέτρα θα πρέπει να αντικατασταθούν με μεγάλους στόχους πολιτικής για την υλοποίηση των οποίων θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση.

Ως τα τέλη Απριλίου η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ

Ως τις 27 Απριλίου θα αρχίσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης Παντελής Καψής. Ο κ. Καψής δήλωσε για το θέμα των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ότι δεν είναι αλήθεια πως δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις σε όλους ή ότι υπάρχουν καθυστερήσεις. «Έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, πάνω από τα μισά του συνόλου των αποζημιώσεων. Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τα υπόλοιπα αφορά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πρέπει να αποφασίσει για το εάν θα υπολογιστούν οι αποζημιώσεις βάσει ενιαίου μισθολογίου» σημείωσε ο κ. Καψής.

Εκδικάζεται η αγωγή του δημάρχου Αριστοτέλη ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά εκδικάζεται σήμερα, η αγωγή του Δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητά αποζημίωση 240.000 ευρώ για ηθική βλάβη που, όπως ισχυρίζεται, υπέστη από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα, από το γνωστό διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας κ. Πάχτα, έχει ως προφανή στόχο να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Αυτές οι δηλώσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Συνελήφθη σύζυγος μεγιστάνα για κλοπή διαμαντιού!

Η Έλενα Ριμπολόβλεβα, πρώην σύζυγος του μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ -ιδιοκτήτη του Σκορπιού-, συνελήφθη χθες στην Κύπρο μετά από ένταλμα που είχαν εκδώσει οι δικαστικές αρχές του νησιού. Το ένταλμα εκκρεμούσε σε βάρος της για την κλοπή διαμαντιού ανεκτίμητης αξίας. Πολλοί μιλούν για ένα διαμάντι αξίας 13,5 εκατ. ευρώ, άλλοι όμως ανεβάζουν την αξία του στα 50 εκατ. δολάρια. Το συγκεκριμένο διαμάντι είναι περιουσιακό στοιχείο των θυγατέρων της, Εκατερίνα 24 και Άννα 13 ετών.

Κυβέρνηση αναζητά η Ουκρανία

Νέα μεταβατική κυβέρνηση, ετοιμάζεται να σχηματίσει η Ουκρανία, η οποία πρέπει κατεπειγόντως να βρει λύση στο μείζον οικονομικό πρόβλημα της χώρας -με το υπουργείο Οικονομικών να τοποθετεί τις χρηματοδοτικές ανάγκες στις χώρας στα 35 δισ. δολάρια. Θετικές εμφανίζονται δυτικές χώρες σε πρόγραμμα στήριξης μέσω του ΔΝΤ, εν αναμονή για «ξεπάγωμα» του ρωσικού πακέτου εμφανίζεται η Μόσχα μέχρι να δει «με ποιον θα συνδιαλαγεί». Αναγνώρισε τον μεταβατικό πρόεδρο η ΕΕ, δεν αναγνωρίζουν τον Γιανουκόβιτς οι ΗΠΑ, αμφισβητεί τη νομιμότητα της νέας ηγεσίας η Ρωσία. Ο Ολεξάντερ Τουρτσνίκοφ, μεταβατικός πρόεδρος (ως πρόεδρος της Βουλής) μετά την καθαίρεση του Γιανουκόβιτς με την ψήφο του Κοινοβουλίου, είχε θέσει ως διορία την Τρίτη για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος