ΕΙΔΗΣΕΙΣ 27.02.2014

«Καζάνι που βράζει» η Ουκρανία

αρχείο λήψης

Ένταση επικρατεί στην Κριμαία, στην Ουκρανία, μετά την πτώση Γιανουκόβιτς. Οι ανατολικές επαρχίες της χώρας «βράζουν» ενώ πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και από τις δύο πλευρές, με σημαίες από τη μία της Ουκρανίας και από την άλλη της Ρωσίας. Αναφορές στα ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως το πρωί ένοπλοι κατέλαβαν το κτίριο της τοπικής Βουλής. Λίγο πέραν των συνόρων πάντως, η Ρωσία έχει θέσει σε επιφυλακή δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην πιο ισχυρή κίνησή της κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης. Επισήμως, η Μόσχα αναφέρει ότι η μέχρι πρότινος μη ανακοινωθείσα άσκηση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στη χώρα.

Σαμαράς: Ενδείξεις για κοιτάσματα υδρογονανθράκων

Είναι ισχυρές οι ενδείξεις για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και του Ιουνίου, που θα μπορούσαν να αποφέρουν μακροπρόθεσμα στο Δημόσιο έσοδα έως 150 δισ. ευρώ.  Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Χαρακτηρίζοντας τη μέχρι στιγμής εικόνα που υπάρχει ως «αφετηρία καλών ειδήσεων για το μέλλον» ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σε διάστημα 25 έως 30 ετών το Δημόσιο μπορεί να αποκομίσει φορολογικά έσοδα 150 δισ. ευρώ, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Συνεδριάζουν οι «58» μετά το ναυάγιο της «Ελιάς»

Σε συνθήκες έντασης αναμένεται να συνεδριάσει το απόγευμα η Ολομέλεια των «58» έπειτα από την ανακοίνωση της μη συμμετοχής τους στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς.  Παρά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τους εκπροσώπους των «58» στην άτυπη επιτροπή που έχει έχει συγκροτηθεί για τη συνδιάσκεψη και το ευρωψηφοδέλτιο, ότι θα συμμετάσχουν στην Οργανωτική Επιτροπή, στη Συνδιάσκεψη, ότι θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο και παρά τη συμφωνία τους για το όνομα «Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη», η κατάσταση κινείται σε τεντωμένο σχοινί.

Την Τρίτη θα παρουσιάσει ψηφοδέλτιο ο Σταύρος Θεοδωράκης

images

 

Tην ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινωθεί η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του πολιτικού κόμματος που ίδρυσε ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης. Το «Ποτάμι» δεν θα συγκροτηθεί οργανωτικά όπως τα υπόλοιπα κόμματα, για αυτό και αναζητείται ένα νέο μοντέλο συλλογικής λειτουργίας, στο οποίο το διαδίκτυο θα έχει τον πρώτο λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος βολιδοσκοπεί πρόσωπα με κοινωνική δράση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο.

Αμηχανία στην ΕΛ.ΑΣ., μετά από αλλαγή φύλου αστυνομικού

Η πρώτη περίπτωση επαναπροσδιορισμού φύλου αστυνομικού υπαλλήλου απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. Η μέχρι πρότινος γυναίκα αστυνομικός, που υπηρεσιακά ανήκει στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Μετά την αρχική αμηχανία που επικράτησε στους κύκλους της Κατεχάκη, αποφασίστηκε να ακολουθηθούν οι ίδιες ακριβώς διαδικασίες που προβλέπονται για όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι, μόλις επιστρέψει στην εργασία του από την αναρρωτική άδεια, ο κανονισμός προβλέπει ο αστυνομικός να περάσει από επιτροπή του Υγειονομικού προκειμένου να αξιολογηθεί αν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του, να φέρει όπλο και να ανταποκριθεί στις υπηρεσιακές ανάγκες.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος