ΕΙΔΗΣΕΙΣ 28.02.2014

Ένταση στην Κριμαία 

krim_27_021

Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν δύο αεροδρόμια της Κριμαίας, όπως κατήγγειλε ο Ουκρανός Υπουργός Εσωτερικών. Η Κριμαία αποτελεί τα τελευταία 24ωρα το επίκεντρο των εξελίξεων στην Ουκρανία. Οι στρατιώτες που κατέλαβαν τα δύο αεροδρόμια δε φορούν διακριτικά. Ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών πάντως κατηγόρησε ανοιχτά τη Μόσχα και έκανε λόγο για ένοπλη εισβολή και κατοχή. Οι ένοπλοι κρατούν αυτόματα όπλα και ελέγχουν τόσο τους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου της Συμφερόπολης, χωρίς να εμποδίζουν τη λειτουργία του. Παρόμοιο το σκηνικό και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ στη Σεβαστούπολη. Την ίδια στιγμή, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς διαμηνύει ότι παραμένει πρόεδρος και ετοιμάζεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15 ώρα Ελλάδας από τη ρωσική πόλη Ροστόφ-ον-Ντον κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Οι έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία είναι ασφαλείς, καθώς δεν σημειώνονται επεισόδια στη Μαριούπολη και την Οδυσσό, όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες, τόνισε ο έλληνας πρέσβης στο Κίεβο, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Χρήση χημικών κατά διαδήλωσης δημοσίων υπαλλήλων

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών όταν έφτασε η πορεία καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, η οποία είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σημειώθηκε ένταση και έξω από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και προχώρησε σε προσαγωγές διαδηλωτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντήθηκε με την τρόικα για το μνημονιακό στόχο των 11.000 απολύσεων εντός του 2014.

Έκθεση – “κόλαφος” για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα 

Καταπέλτης για την Ελλάδα είναι η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιθέσεις κατά μεταναστών, φαινόμενα αντισημιτισμού, διακρίσεις σε βάρος Ρομά, άθλιες συνθήκες κράτησης στα κέντρα μεταναστών και στις φυλακές, καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας κατά διαδηλωτών είναι μόνο μερικές από τις παραβιάσεις που καταγράφονται στην έκθεση. Γίνεται, επίσης, αναφορά και στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Βροχερό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 

Βροχερό αναμένεται να είναι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια, με βροχές από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά. Την Κυριακή, στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές προβλέπονται και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Καθαρά Δευτέρα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ενώ στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί άνεμοι  εντάσεως 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος