Μαμά να πάρουμε ένα σκυλάκι ;

Παιδιά καλά καλησπέρα , ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περνάτε ακόμη καλύτερα !
Είμαι σίγουρη πως οι περισσότερες μανούλες θα έχετε ήδη ακούσει την ερώτηση αυτή από το μικράκι σας καθώς η απόκτηση ενός κατοικίδιου , είναι μια ιδέα που ενθουσιάζει τα παιδιά ! Τα οφέλη από την συμβίωση παιδιού και σκυλιού είναι πολλά , καθώς το παιδί αποκτά ένα φίλο , στον οποίο μαθαίνει να εκφράζει την αγάπη του και την φιλία του .Κοινωνικοποιείται ,μαθαίνει να σέβεται τις ανάγκες ενός ζώου και κατά συνέπεια των άλλων ανθρώπων .Γίνεται υπεύθυνο με την ανάληψη της φροντίδας του .

σκυλος

Η απόκτηση όμως ενός σκύλου δεν είναι απλή υπόθεση , καθώς πρόκειται για την ένταξη ενός νέου μέλους στην οικογένεια , το οποίο απαιτεί την προσοχή μικρών και μεγάλων !

Ένα σκυλί δεν είναι παιχνίδι , οπότε μην ξεκινήσετε την διαδικασία της υιοθεσίας με την σκέψη ότι πρόκειται για ένα δώρο στο παιδί με το οποίο θα μπορεί να παίζει ασταμάτητα !

Όπως και να έχει , δεν είναι όλες οι ράτσες σκύλων τόσο φιλικές με τα παιδιά , οπότε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας δώσει μια ιδέα για την επιλογή σας. Ωστόσο η σωστή εκπαίδευση από έναν έμπειρο εκπαιδευτή μπορεί να σταθεί ικανή , να εναρμονίσει τις σχέσεις των δύο .
Από την αρχή το παιδί θα πρέπει να είναι ενημερωμένο για το καινούργιο μέλος της οικογένειας αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα του συμπεριφερόμαστε !Δεν χτυπάμε το σκυλί , δεν το τραβάμε ,σεβόμαστε την ώρα που τρώει αλλά και την ώρα που κοιμάται.Δεν μπορεί να υπάρξει όμως καλύτερο παράδειγμα από την ίδια την συμπεριφορά του γονιού απέναντι στο κατοικίδιο της οικογένειας .

Από την πρώτη ημέρα , θα ήταν σκόπιμο να τεθούν τα όρια όσων αφορά τον χώρο όπου μένει το σκυλί αλλά και το πρόγραμμα φαγητού έτσι ώστε η έλευση του να μην ταράξει το οικογενειακό πρόγραμμα .Στο διαδίκτυο αλλά και σε βιβλία , θα βρείτε πλήθος πληροφοριών για την εκπαίδευση τους σκύλου σας , αλλά μην διστάσετε να ζητήσετε την συμβουλή ειδικού εκπαιδευτή ειδικά για τις πρώτες ημέρες στο σπίτι .Μην αφήνετε το σκυλί και το μικράκι σας ποτέ χωρίς επίβλεψη ακόμη και αν νιώθετε ότι πλέον δεν χρειάζεται να είστε παρών θα πρέπει να είστε σε θέση να επέμβετε άμεσα εάν χρειαστεί .

Μην διστάσετε να μοιράσετε τις ευθύνες με το παιδί , δίνοντας του αρμοδιότητες που θα είναι εύκολες και ευχάριστες για αυτό πχ.να του βάλει νερό , να κρατάει το λουρί στην βόλτα κτλ.Πάντα υπό την επίβλεψη σας .Μια τέτοια συμπεριφορά αφενός θα φέρει πιο κοντά παιδί και σκυλί , σβήνοντας αισθήματα ζήλιας, αφετέρου θα δώσει στο παιδί την ευκαιρία να νιώσει υπεύθυνο θέτοντας τον στόχο της φροντίδας του κατοικίδιου .

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν την θεωρία πως τα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν σε σπίτι με παιδιά γίνονται περισσότερο ανθεκτικά σε μικρόβια και μολύνσεις καθώς εκτίθενται περισσότερο σε αυτά και από μικρή ηλικία .Θα πρέπει όμως να ληφθούν σοβαρά τυχόν αλλεργίες του παιδιού στο τρίχωμα του ζώου .Τα μικρότερα παιδιά καθώς έχουν την τάση να βάζουν τα χέρια τους στο στόμα αλλά και διάφορα αντικείμενα που πιθανόν να είχε ο σκύλος πριν στο στόμα , θα πρέπει να πλένουν συχνότερα τα χέρια τους .Μην ξεχνάτε όμως να φροντίζετε να διατηρείτε καθαρό τον χώρο όπου το ζώο πραγματοποιεί την ανάγκη του καθώς επίσης και τα μπολ για νερό και φαγητό .Το σκυλί σας θα παραμείνει υγειές αν φροντίζετε για τον ετήσιο εμβολιασμό αλλά και την από-παρασίτωση του .

Να περνάτε καλά και να κάνετε πολλές αταξίες με τα σκυλάκια σας !

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Sophia Tsaousi

Η Σοφία ,είναι νηπιαγωγός και μια ιδέα... δημοσιογράφος ! Ζεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και η μέρα της είναι γεμάτη δημιουργία και παιδικές φωνές μιας και έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το Μήλο , ένα παιχνιδιάρικο παιδότοπο ! Στο momfatale δίνει ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι !

Σχολίασε πρώτος