ΕΙΔΗΣΕΙΣ 06.03.2014

Μετά τις 10 Μαρτίου η απόφαση για εκταμίευση της δόσης

Μέσω τηλεδιάσκεψης μετά το Eurogroup της 10ης Μαρτίου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη σταδιακή εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα καθώς, όπως όλα δείχνουν,  κυβέρνηση και τρόικα δε θα γεφυρώσουν το υφιστάμενο χάσμα έως το βράδυ του Σαββάτου. Εκτός από ο θέμα των τραπεζών, το οποίο παραμένει ανοικτό και για το οποίο αναμένονται νέες διαβουλεύσεις σήμερα, δεν έχουν ακόμη κλειδώσει τα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων, οι παρεμβάσεις στα φάρμακα και τα φαρμακεία, οι αλλαγές στην αγορά γάλακτος και στην τιμή των βιβλίων, αλλά και ζητήματα που άπτονται των αποκρατικοποιήσεων.

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Γερμανίας

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος τη ς Ομοσπονδίας της Γερμανίας, Γιοακίμ, Γκάουκ. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής  αποφάσισε την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα και στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού Μεγάρου, ωστόσο, συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων πραγματοποιούν συλλαλητήρια και πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Ο Γερμανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα επισκεφθεί και το Μουσείο της Ακρόπολης. Αύριο, αναμένεται στο χωριό Λιγκιάδες, στα Ιωάννινα όπου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο για τους εκτελεσθέντες από τους ναζί. Μετά τις 16:00 θα επισκεφθεί την Συναγωγή των Ιωαννίνων, όπου και θα συνομιλήσει με μέλη της εβραϊκής κοινότητας.

Alco: Τέταρτο το ποτάμι, δείχνει δημοσκόπηση

αρχείο λήψης

Ποσοστό 5,7% συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση της ίδρυσής του, που πραγματοποίησε η Alco για το Newsit.gr. Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του NewsIt που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε δείγμα 1.000 ατόμων, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτο κόμμα με ποσοστό 20,9% έναντι 20% της Νέας Δημοκρατίας και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,9%, το «Ποτάμι» με 5,7%, το ΚΚΕ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία

Τα περιουσιακά στοιχεία 18 ουκρανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, παγώνουν οι χώρες της ΕΕ ενώ οι ηγεσίες των «28» προσέρχονται στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία, στο τραπέζι της οποίας δεν αποκλείεται να τεθούν και κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τις εξελίξεις στην Κριμαία. Οι κυρώσεις στοχεύουν, σύμφωνα με την ΕΕ, στον εντοπισμό και την ανάκτηση των χρημάτων. Οι «28» καταδικάζουν ομόθυμα με υψηλούς τόνους τη ρωσική κατάληψη της Κριαμίας, αλλά εμφανίζονται διχασμένοι για την επιβολή κυρώσεων, κυρίως λόγω της σημαντικής ενεργειακής εξάρτησης από τη Μόσχα.

«Εγκλήματα» διεθνώς για τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα

images

Η υγεία και οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο απειλούνται λόγω της αποτυχίας των κυβερνήσεων να εγγυηθούν τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματά τους, τονίζει η Διεθνής Αμνηστία. «Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα ορισμένες χώρες εξακολουθούν να παραβλέπουν τους γάμους παιδιών και το συζυγικό βιασμό, ενώ άλλες απαγορεύουν τις εκτρώσεις, το σεξ εκτός γάμου, αλλά και την ομοφυλοφιλική δραστηριότητα, τα οποία μπορεί να τιμωρούνται ακόμα και με θάνατο», δήλωσε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας. Οι αριθμοί που δίνει στη δημοσιότητα η οργάνωση, συγκλονίζουν: 150 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 18 ετών έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, 142 εκατομμύρια κορίτσια είναι πιθανό να παντρευτούν σε παιδική ηλικία, 14 εκατομμύρια έφηβες γεννούν κάθε χρόνο, ως αποτέλεσμα εξαναγκαστικού σεξ και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, 215 εκατομμύρια γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση στην αντισύλληψη, παρόλο που θέλουν να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν την απόκτηση παιδιών. Η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα είναι σήμερα παράνομη σε τουλάχιστον 76 χώρες, 36 από τις οποίες βρίσκονται στην Αφρική

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος