Σαν τα Βρύα.

Κάποιοι νομίζουν με τραβάει η παρακμή κι όλο βρίσκομαι να περπατάω σε ερείπια και να εξερευνώ σπίτια- φαντάσματα. Δεν είναι αυτό.

deserted former madhouse on momfatale.gr

Με συγκλονίζει η ματαιότητα της ζωής και οι στιγμές που περνάν και χάνονται. Αυτό που τώρα είναι ένα βρομερό ερείπιο στα μάτια μου αναστηλώνεται, ανανεώνεται και η φαντασία μου το ξανακάνει καινούριο στέλνοντας το πίσω στη νεότητά του, όταν ίσως αντηχούσε παιδικά γέλια, στέγαζε έρωτες και μύριζε φρεσκοτριμμένη κανέλα.

Οι προηγούμενες ζωές.

deserted former madhouse on momfatale.gr 1

Οι άνθρωποι που πέρασαν και χάθηκαν και τίποτα πια δε μένει να πει πως υπήρξαν εκτός από τα κτήρια που ήταν κάποτε τα σπίτια τους και που αργά ή γρήγορα θα χαθούν κι αυτά.

homeless on momfatale.gr

Και πάνω που νομίζεις πως όλα είναι περασμένα, νεκρά κι έρημα, έρχεται μια μπουγάδα να σου πει πως υπάρχει ακόμη ζωή. Με δυσκολίες, με φτώχια, με ζόρι που ούτε φαντάζομαι στο ζεστό σαλόνι του σπιτιού μου.

homeless children on momfatale.gr

Και μερικοί άνθρωποι αναγκασμένοι, σαν τα βρύα, να προσκολληθούν με πάθος στο βράχο της ζωής για να υπάρξουν.

Γνωστές κι “από μακριά” ιστορίες.

Δεν κρατιέται όμως η ψυχή και λυγίζει όταν ανάμεσα σε φόρμες και φανέλες βλέπεις και βρεφικά ρουχαλάκια, να, όσο της Δάφνης.

homeless living on momfatale.grΊσως και μικρότερα.

 

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ασχολείται με το εμπόριο,την ηλεκτρονική επικοινωνία, διδασκει αγγλικά και γιόγκα σε παιδια, ασχολείται με το copyrighting και ντύνει με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 7, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 4, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Τα πέντε τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος