ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13.03.2014

Στην Αθήνα η Τρόικα, ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις

Αρχίζουν ξανά από το απόγευμα, μετά από διακοπή πέντε ημερών, οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, με στόχο την οριστικοποίηση όλων των εκκρεμών θεμάτων έως τις 16 Μαρτίου. Η εντολή του Eurogroup να κλείσουν άμεσα όλα τα ανοικτά θέματα, αλλά και οι αναφορές Σόιμπλε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί, οριοθετούν το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Μυστήριο για το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines

images

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για την ανεύρεση του Boeing της Μαλαισίας, ενώ νέα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι έρευνες στο σημείο που υπέδειξε ο κινεζικός δορυφόρος δεν είχαν αποτέλεσμα ενώ η Wall Street Journal, επικαλούμενη ειδικούς, έγραψε ότι το αεροπλάνο ενδεχομένως πετούσε για μερικές ακόμα ώρες μετά το τελευταίο σήμα. Συνηθισμένο ήταν το τελευταίο μήνυμα των πιλότων της πτήσης και δείχνει ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή όλα κυλούσαν ομαλά στο αεροσκάφος πριν αυτό εξαφανιστεί πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Σε μήνυμα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ένας από τους πιλότους απάντησε: «Εντάξει, καληνύχτα».

Ο Γιάννης Σμαραγδής νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

αρχείο λήψης

 

Νέος Πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διορίστηκε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου ο σκηνοθέτης και μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ, Γιάννης Σμαραγδής. Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και προηγούμενος πρόεδρος του Φεστιβάλ, είχε παραιτηθεί από τη θέση του, επικαλούμενος τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα.

Το 2015 θα παραδοθούν οι σήραγγες των Τεμπών

temph-tounel_425x

Τον Αύγουστο του 2015 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των νέων τμημάτων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, που θα μειώσουν τη διάρκεια του ταξιδιού κατά τουλάχιστον μισή ώρα. Η παράκαμψη της κοιλάδας των Τεμπών και το δύσκολο τμήμα του Πλαταμώνα θα ολοκληρωθούν με την κατασκευή των τμημάτων Ευαγγελισμός – Ραψάνη και Πλαταμώνας – Σκοτίνα αντίστοιχα. Το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα έχει μήκος 24 χλμ., εκ των οποίων τα 11 χλμ. θα είναι τρεις διπλές σήραγγες στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα και τα υπόλοπα 13 χλμ. ανοιχτός αυτοκινητόδρομος.

Σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις οι απεργοί πείνας του Κορυδαλλού

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους μέχρι τις 22 Μαρτίου αποφάσισαν οι απεργοί πείνας του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού. Όπως τονίζουν, η απόφασή τους αυτή ελήφθη «προκειμένου να δώσουν την ευκαρία στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην προετοιμασία της νομοθετικής παρέμβασης για την βελτίωση και τον εξορθολογισμό της μεταχείρισης των ασθενών κρατουμένων και με την υλοποίηση των μακροπρόθεσμων μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης».

 

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος