ΕΙΔΗΣΕΙΣ 14.03.2014

Ως την Κυριακή η συμφωνία με την Τρόικα

Αρχίζουν στο υπουργείο Οικονομικών οι διαδοχικές συσκέψεις υπουργών με την τρόικα προκειμένου ως την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία για το αναθεωρημένο Μνημόνιο, κάτι που πλέον θεωρείται εφικτό καθώς υπάρχει κατ’ αρχήνσυμφωνία σε πολλά θέματα. Κατά τη χθεσινή συνάντηση των Ματίας Μορς, Πολ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα άρχισε η επεξεργασία του κειμένου του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Λήγει η προθεσμία για τους ετεροδημότες

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους ετεροδημότες, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση και να διαγραφούν από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή δεν καταθέσουν αίτηση, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών (25 Μαΐου) θα πρέπει ψηφίσουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές σε δύο διαφορετικά μέρη της χώρας.

Συμφωνία για την ονομασία του φρέσκου γάλακτος

Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λέξη «φρέσκο» για γάλα χαμηλής παστερίωσης, δηλαδή, έως δέκα ημερών, είναι η πρόταση που θα συζητηθεί μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και δανειστών, στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για την υιοθέτηση των μέτρων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία. Η θέση του υπουργείου Ανάπτυξης, να απαλειφθεί η χρήση του χαρακτηρισμού «φρέσκο» στο γάλα χαμηλής παστερίωσης, δεν ισχύει πλέον και η νέα συζητούμενη λύση είναι να παραμείνει ως έχει η δυνατότητα χρήσης του όρου «φρέσκο» στις συσκευασίες, αλλά να απελευθερωθεί πλήρως η διάρκεια του γάλακτος, μέχρι του χρονικού ορίου που προσδιορίζεται επιστημονικά.

Κλειστά τα φαρμακεία ως την Κυριακή

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σήμερα,  το Σάββατο και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, μετά τη νέα απεργιακή κινητοποίηση των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας που αντιδρούν στις απαιτήσεις της τρόικας για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα και τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση.

Βενεζουέλα: Βίαιη καταστολή των αντιδράσεων από την κυβέρνηση Μαδούρο

αρχείο λήψης

 

Δραστικά μέτρα παίνρει τη κυβέρνηση Μαδούρο στη Βενεζουέλα προκειμένου να σταματήσουν οι διαδηλώσεις. Σε αρκετές γειτονιές της πόλης Βαλένσια, όπου χθες έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, αναπτύχθηκε ισχυρή στρατιωτική παρουσία. Η κυβέρνηση Μαδούρο αποφάσισε να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία, ιδίως στις γειτονιές της πόλης, όπου πραγματοποιούνται οι πλέον μαχητικές διαδηλώσεις. Παράλληλα, με μήνυμά της στο Twitter, η υπουργός Ενημέρωσης Ντέλσι Ροντρίγκες τόνισε ότι θα αναζητηθούν από τις Αρχές και όσοι χρηματοδοτούν «αυτές τις βίαιες ομάδες».

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος