ΕΙΔΗΣΕΙΣ 20.03.2014

Αποφασίζονται τα κριτήρια για την καταβολη του κοινωνικού μερίσματος

Τα κριτήρια για την καταβολή της εφάπαξ ενίσχυσης από το κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατ. ευρώ σε 940.000 χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους και άνεργους, χωρίς μεγάλη περιουσία αναμένεται να καθοριστούν σε σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και του ΠΑΣΟΚ. Το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει προσπάθειες να καταβληθεί το επίδομα την ίδια ημερομηνία, στις 9 Μαΐου, που θα καταβληθεί στους ενστόλους. Έχει αποφασιστεί οι δικαιούχοι να προσδιοριστούν στη βάση ενός πλέγματος εισοδηματικών, περιουσιακών και οικογενειακών κριτηρίων.

Απεργούν και σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι

Απεργούν σήμερα, για δεύτερη ημέραοι δημόσιοι  υπάλληλοι.  Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αλλαγές στα εργασιακά. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει η ΟΛΜΕ, καθώς το Σάββατο λήγει το καθεστώς διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων και πλέον θα τελούν υπό απόλυση. Επίσης, στην απεργία συμμετέχει και η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που διαμαρτύρεται «για την επικείμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο».

Πρεμιέρα για το νέο σύστημα υγείας

Έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος Υγείας, καθώς σήμερα  είναι η πρεμιέρα του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας. Νωρίς το πρωί, 120 υγειονομικές μονάδες παραδόθηκαν στις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες, παρουσία των εργαζομένων και των γιατρών που έκαναν αίτηση ένταξης στο νέο σύστημα, παρ’ ότι έχουν διορία έναν μήνα να κλείσουν το ιατρείο τους και να αναλάβουν υπηρεσία προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση. Σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας, οι μονάδες δεν θα δεχθούν ασφαλισμένους, καθώς θα πρέπει να αναδιοργανωθούν βάσει του νέου σχεδίου για το σύστημα Υγείας. Όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί -κατά τις εκτιμήσεις σε 10 ημέρες-, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καλούν στο 210-3803470 (με αστική χρέωση) για να κλείνουν ραντεβού με όλες τις ειδικότητες από τις 08:00 έως τις 15:00.

Ανοίγει το σύστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Αρχίζει το μεσημέρι η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2014 η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Ερωτηθείς για τα στοιχεία που θα πρέπει να στείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τις βεβαιώσεις αποδοχών για το 2013, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων  είπε πως τα περισσότερα από αυτά  τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα έως την προσεχή Δευτέρα.

Νέες ελπίδες για την εύρεση του μοιραίου Boeing

malaysian

Δύο κομμάτια που ενδέχεται να προέρχονται από το μοιραίο Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών εντόπισαν οι Αυστραλοί στον Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ. Προειδοποίησε, πάντως, ότι η αποστολή για τον εντοπισμό τους δεν είναι εύκολη, καθώς η ορατότητα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι περιορισμένη. Τα δύο αυτά αντικείμενα έχουν μήκος μέχρι 24 μέτρα και εντοπίστηκαν περίπου 2.500χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Περθ. Απελπισμένοι είναι οι συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους, στρέφοντας τα πυρά τους κυρίως προς την πλευρά της Μαλαισίας για την έλλειψη πληροφόρησης, όπως καταγγέλλουν. Αρκετοί μάλιστα απειλούν να ξεκινήσουν απεργία πείνας.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος