ΕΙΔΗΣΕΙΣ 27.03.2014

Μετά τις εκλογές οι δύσκολες αποφάσεις

Στο νέο έλεγχο του προσεχούς Ιουνίου, μετά τις εκλογές, μετατέθηκαν οι δύσκολες αποφάσεις για τα δημοσιονομικά κενά του 2014, της διετίας 2015-16, η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και τα μέτρα για τη μείωση του δημόσιου χρέους. Η συμφωνία με την τρόικα και η εξασφάλιση της δόσης από το μηχανισμό στήριξης ανακουφίζουν το υπουργείο Οικονομικών, που καλύπτει έτσι τα ποσά που απαιτούνται για τις λήξεις των ομολόγων του Μαΐου. Έπονται οι λήξεις του Αυγούστου, που φτάνουν σε 4 δισ. ευρώ, αλλά νωρίτερα τον Ιούνιο θα μεσολαβήσει ο νέος έλεγχος από την τρόικα.

Προκαταρκτική εξέταση για το επίδομα ανηλίκων της Λίνας Αλεξίου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προανήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τα καταγγελλόμενα στο δημοσίευμα εφημερίδας, όπου αναφέρονταν ότι η κ. Λίνα Αλεξίου, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ και μητέρα της βουλευτή Ζωής Κωνσταντοπούλου, λάμβανε παρανόμως επίδομα ανήλικων τέκνων.

Ανακοινώνεται σήμερα ο αριθμός των εισακτέων

Σήμερα, Πέμπτη ανακοινώνεται ο αριθμός των εφετινών εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ψαλιδίζονται κατά 4% οι εισακτέοι στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, οι οποίοι ήδη είχαν μειωθεί κατά 16% την προηγούμενη χρονιά. Αντίστοιχα αυξάνονται κατά 3% με 5% οι εισακτέοι στις σχολές Θετικών Επιστημών και στα Πολυτεχνεία. Συνολικά, ο αριθμός των εισακτέων εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στις 70.000.

Ενενήντα αγνοούμενοι από την κατολίσθηση στην πολιτεία Ουάσινγκτον

ipa-katolisthisi

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, μετά την καταστροφική κατολίσθηση που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 24 ανθρώπους, οκτώ εκ των οποίων έχουν εντοπιστεί αλλά δεν έχουν ανασυρθεί ακόμα από τα συντρίμμια. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 90 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή, σε σχέση με τους 176 που είχαν αρχικά αναφερθεί. Ο επικεφαλής υπηρεσιών διάσωσης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πιθανόν υπάρχουν ακόμα 35 άνθρωποι, η τύχη των οποίων αγνοείται, ωστόσο δεν έχουν καταγραφεί επισήμως ως αγνοούμενοι.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος