Σήμερα θέλω να σας μιλήσω από τη θέση της μαμάς και να αφήσω για λίγο το κομμάτι σπίτι, διακόσμηση, κατασκευές.
Συγκεκριμένα, καιρό τώρα έχω συγκεντρώσει τα όσα μου έμειναν από τα μαθήματα προετοιμασίας γονέων (ανώδυνου τοκετού) και για να μην σας κρατώ άλλο σε αγωνιά μοιράζομαι τα δέκα πιο δυνατά σημαία μαζί σας.
1. Το έμβρυο μόλις 9 εβδομάδων έχει καταλάβει με ποιον τρόπο διαχειριζόμαστε την ζωή μας. (τι είδους άνθρωποι είμαστε δηλαδή). Πως; Στους πρώτους το έμβρυο δεν μοιάζει με ανθρωπάκι αλλά με γυρίνο. Από τα πρώτα που σχηματίζονται είναι η υπόφυση, δηλαδή το μέρος που αποθηκεύονται όλες οι όρμονες . (το στρογγυλό κομμάτι όχι η ουρά).
2. Όλα τα συναισθήματα που έχει η μαμά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πέρνούν και αποθηκεύονται στο έμβρυο. Γεννιέται δηλαδή με τα κουτάκια του, της χαράς, της λύπης, της έντασης, της ηρεμίας…
3. Η μαμά πρέπει να βιώνει όλα τα συναισθήματα ώστε να υπάρξει ισορροπία. (δηλαδή μια κανονική ζωή, με τα όλα της…)
4. Ένα έμβρυο μπορεί να γελάει ή να κλαίει, να είναι ανήσυχο αν συμβαίνει κάτι στη μαμά ή να κουρνιάζει και να μην κάνει τίποτα. Εκκρίνονται οι αντίστοιχες ορμόνες και αντιδρά έτσι, δεν καταλαβαίνει για ποιον λόγο το κάνει, όπως και όταν γεννιέται ένα μωρό και γελάει … δεν ξέρει γιατί το κάνει… απλά, ορμόνες μαζί με στοιχειά χαρακτήρα…
5. Η ορμόνη της “ανησυχίας” , ναι δεν ξέρω πως ακριβώς λέγετε αλλά υπάρχει. Παράδειγμα: πόσες φορές ανησυχήσατε γιατί είχατε ώρα να νιώσετε κάποια κίνηση του, δεν σκεφτήκατε μήπως δεν είναι καλά…ε; εγώ πολλές φορές… μετά από λίγο όμως που βάλατε το χέρι σας στη κοιλία κουνήθηκε και ησυχάσατε… τυχαίο; Όχι!
6. Το έμβρυο μπορεί να επικοινωνεί. Όσο πιο καλή είναι η επικοινωνία σας στην εγκυμοσύνη, τόσο θα βοηθηθείτε κατά την διάρκεια του τοκετού. Η επικοινωνία που ξεκινά από την κοιλιά βέβαια συνεχίζεται και μετά τη γέννηση, αποτελεί δυνατό χαρτί στο οπλοστάσιο της μαμάς και καθώς ο χρόνος περνά και εξελίσσεται συχνά φτάνει να ονομάζεται μητρικό ενστικό.
7. Η επικοινωνία του εμβρύου δεν περιορίζεται στους γονείς του. ‘Εχει συναισθήματα και ένστικτα και για άλλους ανθρώπους. Τα όποια δεν είναι ανάγκη να συμφωνούν με τα δικά σας. Αφήστε όλους να αγγίξουν την κοιλία σας, έστω και αν δεν νιώθετε ιδιαίτερη συμπάθεια για κάποιον, δεν είστε η μονή που ξέρει… Ξέρει και το έμβρυο…χα!!!
8. Ο λόγος που υπάρχει αυτή η δύσκολη κατάσταση των πρώτων μηνών με τους εμέτους συμβαίνει προκειμένου να επιβιώσει το έμβρυο.(πολύ απλά δεν αντέχει αυτή την μυρωδιά ή αυτή τη γεύση που περνά στο αμνιακό υγρό, γιατί το έμβρυο από πολύ νωρίς περίπου 14 εβδομάδων έχει αναπτύξει σχεδόν όλες τις αισθήσεις του).
9. Εάν μια μητέρα είναι καλόφαγη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι το μωρό μετέπειτα. (σίγουρα έχει άποψη δική του, όσο παράλογο κι αν ακούγεται, όμως θα επηρεαστεί και από την διατροφή των 9 μηνών).
10. Τελευταίο φυσικά έχω αφήσει το καλύτερο… ΑΣΚΗΣΗ: για 4 συνεχόμενες ημέρες, πάντα συγκεκριμένη ώρα όμως, μαζί ή χωρίς το σύντροφό σας, μιλήστε στο έμβρυο, χαϊδέψτε το και γενικά ασχοληθείτε κατά αποκλειστικότητα μαζί του για συνολικά 15-20 λεπτά. Την 5η ημέρα την ίδια ώρα, αν δεν εμφανιστείτε εσείς πρώτα στο ραντεβού, να είστε σίγουρες ότι θα σας το ζητήσει εκείνο ( δοκιμασμένο 34η εβδομάδα)!
Αυτά είναι τα πράγματα που μου έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων; Εσείς; Παρακολουθήσατε αντίστοιχα μαθήματα; Σας έμεινε κάτι ως σημαντικό;
Αφήστε μου τις απαντήσεις σας στα σχόλια και, για να μην ξεχνιόμαστε, δεσμεύομαι για την επομένη εβδομάδα για Πασχαλινές κατασκευές!
Καλό σας απόγευμα!