ΕΙΔΗΣΕΙΣ 14.04.2014

Στο τραπέζι και πάλι η επιμήκυνση του χρέους

Στο τραπέζι μπαίνει για μια ακόμη φορά το σχέδιο επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής του ελληνικού χρέους από τα 30 στα 50 χρόνια με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, χωρίς «κούρεμα». Αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσινγκτον, όπου πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Σύνοδος ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας. Σύμφωνα με το Reuters, μόλις η Eurostat επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει πετύχε πρωτογενές πλεόνασμα, ο δρόμος θα είναι ανοικτός.

Κατέληξε στο ευρωψηφοδέλτιό του ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση για τους πρώτους 34 υποψήφιους του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σφραγίστηκε από το «λευκό» της Αριστερής Πλατφόρμας στην ευρωδιακήρυξη του κόμματος, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις ακόμα και προεδρικών σε ορισμένα από τα ονόματα υποψηφίων που έπεσαν στο τραπέζι. Αναμένεται απάντηση και από τον Λάκη Λαζόπουλο στην πρόταση που του έγινε να είναι υποψήφιος. Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ξανά στις ανακρίτριες οι Ρουπακιάς – Καζαντζόγλου

Συμπληρωματική απολογία αναμένεται να δώσουν σήμερα και αύριο στις εφέτες ανακρίτριες ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, και ο φερόμενος ως συνεπιβάτης στο αυτοκίνητό του εκείνη τη νύχτα, Γιάννης Καζαντζόγλου. Οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί στις αρχές Απριλίου με αφορμή τα πρόσφατα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για τα οποία οι εφέτες ανακρίτριες συνέταξαν συμπληρωματικά κατηγορητήρια, ζητώντας τους να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και οι οποίες αφορούν την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση αλλά και τη δολοφονία Φύσσα.

Άκαρπη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η νυχτερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αναζωπυρωθείσα ουκρανική κρίση, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο του Κιέβου στους φιλορώσους ενόπλους που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια στις ανατολικές επαρχίες της χώρας. Για υποκίνηση των ταραχών κατηγόρησαν τη Ρωσία οι χώρες της Δύσης στο Συμβούλιο, ουδέτερη στάση κράτησε η Κίνα, περιοριζόμενη να καλέσει σε «αυτοσυγκράτηση όλες τις πλευρές». Την έκτακτη συνεδρίαση ζήτησε η ίδια η Μόσχα, μετά την επέμβαση των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στο Σλαβιάνσκ και λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο που έδωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας πριν την έναρξη νέας «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης».

ΗΠΑ: Σκότωσε επτά νεογέννητα βρέφη της

Seven Dead Babies Arrest

 

Μία γυναίκα στις ΗΠΑ, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε επτά νεογέννητα βρέφη που έφερε στον κόσμο σε διάστημα μίας δεκαετίας, συνελήφθη από την αστυνομία ύστερα από τον εντοπισμό των πτωμάτων που ήταν τοποθετημένα μέσα σε χαρτοκιβώτια στο γκαράζ του παλιού σπιτιού της. Η 39χρονη Μέγκαν Χάντσμαν, η οποία ζούσε στο συγκεκριμένο σπίτι στη Γιούτα μέχρι πριν από τρία χρόνια, έφερε στον κόσμο τα βρέφη στο διάστημα 1996-2006, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι αρχές. Η αστυνομία δέχτηκε το Σάββατο τηλεφωνική κλήση από τον εν διαστάσει σύζυγο της γυναίκας για ένα νεκρό βρέφος στο σπίτι στην μεσοαστική περιοχή Πλέζεντ Γκρόουβ, νότια του Σολτ Λέικ Σίτι, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικλ Ρόμπερτς. Όταν μετέβησαν στο σπίτι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα άλλα έξι πτώματα.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος