Δαχτυλοκουκλάκια

Κατασκευή πανεύκολη, παντός καιρού και δη πασχαλινή, γιατί καλές και οι λαμπάδες αλλά δε φτάνουν!

Ξέρω από το βαφτισιμιό μου που κάποτε ήταν παιδάκι (τώρα είναι μαντράχαλος) ότι υπάρχουν παραμύθια με ζωάκια (του τα δώριζα λες και δε θα μεγάλωνε ποτέ). Ξέρω ότι υπάρχουν μαμάδες, μπαμπάδες, νονάδες (γκουχου γκουχου), θείες, αδελφάκια, παππουδογιαγιακάκια που διαβάζουν ή λένε ιστορίες λίγο πιο παραστατικά από ότι συνήθως. Η κατασκευή σε συνδυασμό με την αφήγηση θα συνεπάρει μικρά και μεγάλα παιδιά εγγυημένα. Εντάξει μερικά μικρότερα μπορεί να επικεντρωθούν στο πομ πον αλλά κι αυτό επιτυχία θα είναι!
Οι ιστορίες μπορούν να γίνουν κουκλοθέατρο και τα παραμύθια να τα αφηγηθούν τα παιδιά με τα δακτυλοζωάκια, το έχω δει να συμβαίνει.

Στα γρήγορα λοιπόν τι χρειαζόμαστε

1. πομ πον ή οτιδήποτε στρογγυλό ελαφρύ και μαλλιαρό για να γίνει κεφάλι (όσες ασχολούνται με πλέξιμο μπορούν να τα φτιάξουν και μόνες τους)

2. χνουδωτά συρματάκια – καθαριστικά είδη καπνιστού

3. ματάκια

IMG_4962

 

Περιστρέφουμε το συρματάκι γύρω από το δάχτυλό μας να γίνει σαν ελατήριο. Κολλάμε τα ματάκια και τα άλλα χαρακτηριστικά στο πομ πον. κολλάμε ή σφηνώνουμε (ανάλογα με το υλικό) το κεφάλι στο ελατήριο. Αν θέλουμε προσθέτουμε αυτιά ή κομματάκια ύφασμα για να μοιάζουν σαν να φοράνε ρούχα, κλωστές για μαλλιά, ουρές ή ό,τι σας κατέβει.

PicMonkey-Collage-bird

 

τα τααααα!

 

φτιάχνω λαγουδάκι

26174_380926637389_683592389_3658945_5148511_n

IMG_4973 

 

πασχα κουκλακια

Καλές αφηγήσεις, κουκλοθέατρα, ταξιδιάρικα παραμύθια αλλά κυρίως

Καλό Πάσχα!

Γεωργία

πηγή1
πηγή2

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
Pinterest