ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24.04.2014

Βυθίστηκε πλοίο ανοιχτά της Κρήτης

Φορτηγό πλοίο, σημαίας Τόνγκο, βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων δυτικά της Κρήτης. Πέντε παραπλέοντα πλοία ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό τριών αγνοούμενων, μελών του πληρώματος. Τέσσερα ακόμη άτομα, επίσης μέλη του πληρώματος, που είχαν επιβαβαστεί σε σωσίβια λέμβο, περισυνελέγησαν με ασφάλεια. Στις έρευνες συμμετέχουν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Νωρίτερα θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος, μία εβδομάδα νωρίτερα από το συνηθισμένο. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις θέσεις τους την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου. Το σχολικό έτος θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές και θα τελειώσει στις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια ή στις 21 Μαΐου. Στα γυμνάσια και στα λύκεια εφέτος η σχολική χρονιά -πλην της εξεταστικής περιόδου- θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου. Η επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και στο τέλος του γίνεται με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές για μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές, κάτι που θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και μείωση των απλών περιπάτων των σχολείων.

«Θηλιά» για τα νοικοκυριά οι οφειλές προς τράπεζες και δημόσιο

Επίμονος “βρόγχος” για σημαντικό ποσοστό νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύονται οι οφειλές προς τράπεζες και Δημόσιο. Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις, οι οποίες ενσωματώθηκαν στα ερωτηματολόγια του «Βαρόμετρου ΕΒΕΘ», που διενεργήθηκε από την «Palmos Analysis», για λογαριασμό του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την έρευνα, μία στις τέσσερις επιχειρήσεις στο νομό (ποσοστό 25%) δηλώνει ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς δημόσιους φορείς. Ταυτόχρονα, μία στις πέντε επιχειρήσεις δηλώνει ότι δικαιούται κάποια επιστροφή φόρου, είτε ΦΠΑ (ποσοστό 76%) είτε εισοδήματος (28%).

Το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο στο Euroworking Group

Στροφή στην προσφορά διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών ώστε να ενισχυθούν οι εξαγωγές και να υποκατασταθούν από ελληνικά προϊόντα οι εισαγωγές προβλέπει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο θα παρουσιασθεί σήμερα στο Euroworking Group στις Βρυξέλλες. Το εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη θα παρουσιάσει στους ομολόγους του o πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και αποκρυσταλλώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας στο υπουργείο Οικονομικών με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ν.Κορέα: Βρέθηκε η σορός του μαθητή που έστειλε το SOS

families-mourn-loss-at-group-memorial-altar-in-ansan-1

Τους 162 έχουν φτάσει επισήμως οι νεκροί από το ναυάγιο του επιβατηγού στη Ν. Κορέα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων επιβατών που αγνοούνται.   Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap βρέθηκε και η σορός του μαθητή που είχε στείλει SOS μέσω του κινητού του τηλεφώνου, μόλις το πλοίο πήρε επικίνδυνη κλίση.    «Σώστε μας. Το πλοίο βυθίζεται», είχε πει ο Τσόι στην κλήση αυτή στην οποία δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από το λιμενικό για την κατάσταση που βρισκόταν το πλοίο. Το πρακτορείο αναφέρει ότι το παιδί αναγνωρίστηκε από τους γονείς του ενώ θα γίνει και τεστ dna για να επιβεβαιωθεί και επισήμως η ταυτότητα του.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος