ΕΙΔΗΣΕΙΣ 25.04.2014

Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ. προς την Ελλάδα

Στη χθεσινή συνεδρίαση το συμβούλιο υπουργών της Ευρωζώνης ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 6,3 δις ευρώ για την Ελλάδα. Κατά την συνεδρίαση η Ελλάδα παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά δήλωσε στους εταίρους ότι μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, τελεί εν αναμονή αποφάσεων για την περαιτέρω ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

«Παράθυρο» για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό

Τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων, που υπολογίζονται πάνω από 70.000, στον αιγιαλό ανοίγει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που είναι σε διαβούλευση και προβλέπει τη δυνατότητα εξαγοράς καταπατημένων δημόσιων εκτάσεων. Μέσα από το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, το υπουργείο επιχειρεί να βάλει τάξη στο χρόνιο πρόβλημα. Προϋπόθεση για τη δυνατότητα εξαγοράς είναι η παράνομη κατοχή να διαρκεί τουλάχιστον είκοσι χρόνια ενώ προβλέπεται αποβολή των καταπατητών «νεότερης γενιάς».

Ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΕ

Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην «τηλεμαχία» θα συμμετάσχουν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Φέρχοφταντ των Φιλελευθέρων και η Σκα Κέλερ των Πρασίνων. Ο Αλέξης Τσίπρας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δεν θα παραστεί. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η σχετική πρόσκληση «ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές» και ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις. Το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στο Μάαστριχτ ενώπιον ενός ακροατηρίου 700 Ευρωπαίων νέων και θα μεταδοθεί ζωντανά, σε 13 γλώσσες (και την ελληνική) από το Euronews.

Σταυρός καταπλάκωσε και σκότωσε νεαρό στην Ιταλία

_h845_w1500_m2_bwhite

Νεαρός 21 ετών έχασε τη ζωή του όταν ένας σταυρός ύψους τριάντα μέτρων, αφιερωμένος στον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β’, αποκολλήθηκε από τους τεράστιους γάντζους που τον συγκρατούσαν, τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Το δυστύχημα συνέβη στην ορεινή περιοχή Τσέβο, έξω από την πόλη Μπρέσια, στην περιφέρεια Λομβαρδία της βόρειας Ιταλίας. Ο σταυρός είχε τοποθετηθεί, αρχικά, σε στάδιο της Μπρέσια και στην συνέχεια στο Τσέβο. Το τεράστιο αυτό έργο ιερής τέχνης είχε ολοκληρωθεί το 1998, επ’ ευκαιρία μιας επίσκεψης του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο νέος βρισκόταν στην βουνοπλαγιά με τον εντυπωσιακό σταυρό , μαζί με φίλους της ενορίας του. Προέρχονταν από την πόλη Μπέργκαμο, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μιλάνο. Πρόλαβαν όλοι να απομακρυνθούν εκτός από τον Μάρκο, ο οποίος υπέφερε από ελαφρό κινητικό πρόβλημα.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό κυπέλλου

Με αστυνομική συνοδεία θα ταξιδέψουν αύριο οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η αστυνομία αναμένεται να πάρει δρακόντεια μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ περίπου 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται να παράσχει διακριτική αστυνομική συνοδεία σε όλη τη διαδρομή των φιλάθλων του ΠΑΟΚ έως την άφιξή τους στην Αθήνα. Την υποχρέωση θα αναλάβει η αστυνομική διεύθυνση κάθε περιοχής απ’ όπου θα διέρχεται το πούλμαν των οργανωμένων φιλάθλων, μέτρο που προτείνεται για την ασφάλειά τους.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος