7 Είδη Γονιών που Δεν Αντέχω

Του John Willey

Κάθε γονιός έχει το στυλ του. Ο λόγος είναι απλός: κάθε παιδί είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. Όλοι έχουμε τον τρόπο μας στο πως καταφέρνουμε κάτι, άρα δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος. Μετά από 10 χρόνια που είμαι μπαμπάς, θεωρώ ότι έχω επαρκή κριτήρια για να βάλω ταμπέλα σε κάποιους ανθρώπους και να τους κρίνω με τα λίγα που ξέρω για εκείνους. Κι όμως. Αν το σκεφτείς δεν είναι καθόλου λίγα.  Μαθαίνουμε τι είναι ο άλλος από μια του αντίδραση στο μανάβη ή στην παιδική χαρά της γειτονιάς. Κι έχω δει αρκετά ώστε να είμαι σίγουρος ότι είμαι καλύτερος γονιός από πολλούς άλλους.

Αυτές είναι οι επτά κατηγορίες γονιών που δεν αντέχω:

1. Ο γονιός ελικόπτερο. Κάποτε φερόμουν ακριβώς έτσι. Τριγύριζα γύρω από τα παιδιά μου προκειμένου να είμαι σίγουρος ότι δε θα πέσουν ή δε θα χτυπήσουν στην παιδική χαρά. Τελικά κατάλαβα ότι ένα παιδί που δεν ξέρει να πέφτει δεν ξέρει και να σηκώνεται.

2. Ο γονιός Πιντερεστ. Ξέρετε. Αυτοί που κάνουν τα πιο τέλεια πάρτυ του κόσμου και τα σπίτια τους είναι πάντα καθαρά και τακτοποιημένα; Αυτοί. Πού βρίσκουν το χρόνο για τέτοια πράγατα; Ποιος προσέχει τα παιδιά τους ενώ φτιάχνουν κέικ ή μαζεύουν το χνούδι από το πάτωμα; (photo pinterest.com)

MiniMilkshakeShooters4

3. Οι γονείς κατά του εμβολιασμού. Δε  θα καταλάβω ποτέ γιατί να μην προστατέψουμε τα παιδιά μας από ασθένειες που μπορεί έως και τη ζωή τους να απειλήσουν και έχουν εξαληφθεί από τον κόσμο μας χάρη στους εμβολιασμούς. Χώρια που αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που συνιστούν τα παιδιά να «κολλάνε» ηθελημένα το ένα το άλλο για να περάσουν (ντε και σόνι) τις ασθένειες.

4. Ο οργανικός γονιός. Κάθε φρούτο ή λαχανικό που έχουν ταίσει το παιδί τους προέρχεται από μια οργανική φάρμα. Ή έτσι πιστεύουν. Χρησιμοποιούν μάλιστα ψαγμένα ρούχα  όπου ένα παιδικό παντελόνι επειδή είναι από κανναβόνημα μπορεί να κοστίζει κι $75.

5. Ο γονιός κατά των συσκευών. Μα τι αηδίες! Όταν ήμασταν παιδιά, είχαμε πράγματα τελευταίας τεχνολογίας γύρω μας, απλώς δεν το συνειδητοποιούσαμε. Ούτε η τηλεόραση, ούτε τα ηλεκτρονικά υπάρχουν 100 χρόνια και στο κάτω- κάτω τι να κάνεις σε ένα πεντάωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο;

6. Ο γονιός κατά του μίνιβάν. Οδηγώ ένα μίνιβάν και το αγαπώ. Μου τη δίνουν οι άνθρωποι που οδηγούν  SUV πιστεύοντας ότι είναι πιο κουλ. Σκέτη αηδία είναι τα SUV με τις πόρτες τους να ανοίγουν προς τα έξω. Δώστε  μου μια συρταρωτή πόρτα που ανοίγει μόνη της κάθε μέρα της εβδομάδας!.

7. Ο επικριτικός γονιός. Δε συμπαθώ τους γονιούς που βάζουν τους άλλους σε κατηγορίες.  Ειδικά εκείνους που νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους, κι επειδή έχουν υπάρξει γονείς σχεδόν μια δεκαετία ξέρουν καλύτερα από τους άλλους.

Τι θέλω και μιλάω εγώ.

Μήπως δεν έχω παιδιά να μεγαλώσω;

πηγή

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος