ΕΙΔΗΣΕΙΣ 05.05.2014

Το ελληνικό χρέος σήμερα στο Eurogroup

Την ανάληψη δέσμευσης από τους ομολόγους του για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, θα επιδιώξει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στο Eurogroup. Βασικό του επιχείρημα είναι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013, που αποτελούσε και το ζητούμενο. Το κλίμα φαίνεται ότι είναι θετικό. Η Ελλάδα θα είναι το κυρίαρχο θέμα της σημερινής συνεδρίασης, όπου οι υπουργοί Οικονομικών δεν αναμένεται να λάβουν τελικές αποφάσεις. Όλα δείχνουν ότι η παρέμβαση των εταίρων θα είναι έμμεσο «κούρεμα» του δημόσιου χρέους που θα έχει τη μορφή της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από 30 σε 50 χρόνια.

Εντός της εβδομάδας το μέρισμα σε 265.000 δκαιούχους

Eντός της εβδομάδος θα χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα σε 265.000 δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έως 30 Απριλίου, ενώ την Παρασκευή θα πιστωθεί η ενίσχυση και στους 75.000 ένστολους. Μέχρι τώρα οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα υπερβαίνουν τις 800.000 (ακόμη και από νοικοκυριά που δεν διαθέτουν τις προϋποθέσεις για την είσπραξη του). Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει πάντως στους δικαιούχους να συμπεριληφθούν και όσοι έχουν εισοδήματα λίγο πάνω από τα 6.000 ευρώ έως και 6.500 ευρώ. Παράλληλα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι την υποβολή των εφετινών φορολογικών δηλώσεων θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ώστε να καταβληθεί κοινωνικό μέρισμα σε όσους έμειναν άνεργοι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Στις ειδικές ανακρίτριες οι βουλευτές της Χ.Α.

Ενώπιον των εφετών ειδικών ανακριτριών  αναμένεται να παραστούν σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου, Μιχάλης Αρβανίτης, Δημήτρης Κουκούτσης και Νίκος Κούζηλος, προκειμένου να λογοδοτήσουν για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Οι δύο ανακρίτριες χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, οι κατηγορούμενοι βουλευτές θεωρούνται μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν γνώση και συντονισμό στις παράνομες δραστηριότητες μελών της.

ΟΗΕ: Ανοίξτε τα σύνορα στους Σύρους πρόσφυγες

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ανοίξει τα σύνορά της στους Σύρους πρόσφυγες, απηύθυναν τα Ηνωμένα Έθνη. Αντιπροσωπείες χωρών συναντήθηκαν στην Ιορδανία προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκύψει εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Απευθυνόμενος στο κοινό του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σε ένα καταυλισμό προσφύγων στην πόλη Ζατάρι που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ιορδανίας, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να δεχθεί τους εκτοπισμένους Σύρους ώστε να ελαφρυνθούν οι γείτονες φτωχές χώρες από την επιβάρυνση.

ΗΠΑ: Ακροβάτες τσίρκου έπεσαν από ύψος οκτώ μέτρων

ipa-sobaros-traumatismos-okto-akrobaton-tsirkou

 

Από ύψος τουλάχιστον οκτώ μέτρων, μπροστά στα μάτια των θεατών, έπεσαν οκτώ ακροβάτες τσίρκου, μετά την κατάρρευση μιας υπερυψωμένης κατασκευής κατά τη διάρκεια παράστασης στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ. Ακόμα 10 καλλιτέχνες τραυματίστηκαν εξαιτίας του ατυχήματος, το οποίο συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι ακροβάτες, όλες γυναίκες, είχαν μόλις αρχίσει την παράστασή τους, στην οποία αιωρούνταν από μία κατασκευή δεμένες από τα μαλλιά τους, όταν αυτή κατέρρευσε. Οι γυναίκες κρέμονταν από διαφορετικά ύψη και έπεσαν από απόσταση τουλάχιστον 8 με 12 μέτρων.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος