ΕΙΔΗΣΕΙΣ 07.05.2014

Διευρύνονται τα κριτήρια για το κοινωνικό επίδομα

Τη διεύρυνση των κριτηρίων για το κοινωνικό επίδομα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση. Προβλέπονται αύξηση του εισοδηματικού ορίου για τους άγαμους από τα 6.000 ευρώ στα 6.500 ευρώ, για τους έγγαμους χωρίς παιδιά από τα 8.000 ευρώ στα 8.667 ευρώ, για τους έγγαμους με 1 παιδί από τα 9.000 ευρώ στα 9.750 ευρώ, για τους έγγαμους με δύο παιδιά από τα 10.000 ευρώ στα 10.833 ευρώ, για τους έγγαμους με 3 παιδιά από τα 11.000 ευρώ στα 11.917 ευρώ κτλ. Υπολογίζεται ότι περίπου 350.000 αιτήσεις θα ξανακριθούν μετά από αυτή τη διεύρυνση.

Προσωρινά εκτός φυλακής Γερμενής και Μπούκουρας

Δικαίωμα λόγου και ψήφου θα έχουν οι προσωρινά κρατούμενοι βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας που θα προσέλθουν σήμερα στη Βουλή, προκειμένου να πάρουν μέρος στη συζήτηση και στην ονομαστική ψηφοφορία για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας τους στην Ολομέλεια του Σώματος. Οι δύο βουλευτές αναμένεται να μεταφερθούν από τις φυλακές με κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας και φορώντας χειροπέδες, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της Βουλής.

Ψηφίζουν σήμερα οι φοιτητές

Στις κάλπες προσέρχονται οι φοιτητές, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από τις τρίμηνες καταλήψεις του φθινοπώρου και το «μίνι» εξάμηνο που δεν άφησαν περιθώρια για προεκλογικές περιόδους. Μεγάλος αντίπαλος των φοιτητικών παρατάξεων θα είναι το ποσοστό της αποχής. Πέρυσι ψήφισαν περίπου 100.000 φοιτητές (το 50% του συνόλου των ενεργών φοιτητών), αριθμός που φέτος ενδέχεται να είναι μικρότερος.

To portal www.cyberkid.gr παρουσιάζει η αστυνομία

παρουσίαση www.cyberkid.gov.gr

Εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του ανανεωμένου portal της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberkid.gr διοργανώνουν σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η WIND. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση της νέας ενότητας «Ψηφιακή Αλάνα», η οποία περιέχει 15 παραδοσιακά παιχνίδια όπως Γκρινιάρης, Μονόπολη, Ντύνω την κούκλα μου, Μάντεψε Ποιος, Ντάμα, Σκάκι, Μπάσκετ, Φιδάκι, Κρεμάλα κ.ά σε multimedia μορφή. Στόχος είναι η ενημέρωση της ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας των παιδιών για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου, καθώς και η εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες και η προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Νιγηρία: Σε άγνωστη τοποθεσία παραμένουν οι απηχθείσες μαθήτριες

image

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέλαβε με βίντεο την ευθύνη για την απαγωγή 223 μαθητριών στα μέσα Απριλίου στη βορειοανατολική Νιγηρία. «Απήγαγα τα κορίτσια σας. Θα τα πουλήσω στην αγορά, στο όνομα του Αλλάχ» δήλωσε ο επικεφαλής των ισλαμιστών ανταρτών. Ο Σεκάου αναφερόταν στις μαθήτριες που απήχθησαν στις 14 Απριλίου από το σχολείο τους στο χωριό Τσιμπόκ της πολιτείας Μπόρνο. Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκουντλάκ Τζόναθαν παραδέχτηκε ότι οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας ακόμη δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται οι μαθήτριες. Ο Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν «ό,τι είναι δυνατό» προκειμένου να βοηθήσουν τη Νιγηρία στις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος