Ολλανδική Άνοιξη.

Ξεκίνησα να αναμοχλεύω τις αναμνήσεις μου από την περίοδο που έζησα στην Ολλανδία και κοιτάξτε τι θυμήθηκα!

spring

Πόσο με εκνεύριζε τον πρώτο μήνα που κάθε φορά που άνοιγα την τηλεόραση, πετύχαινα δελτίου καιρού. Πώς έχουμε εμείς πλεόν τις διαφημίσεις; Ένα τέτοιο πράγμα νόμιζα πως ήταν.

“Μα καλά,” αναρωτιόμουν “είναι δυνατόν να μην έχουν κάτι άλλο να βάλουν και να σου πετάνε το δελτίο καιρού κάθε μία ώρα;!;!”.

Ο καιρός πέρασε, το ολλανδικά μου βελτιώθηκαν οπότε από το να κοιτάω την τηλεόραση άρχισα να  παρακολουθώ και να καταλαβαίνω. Τότε ήταν που διαπίστωσα ότι το δελτίο καιρού δεν ήταν το ίδιο, αλλά ανανεωνόταν ανά μια ή δύο ώρες, ακολουθώντας βέβαια τον εξαιρετικά ευμετάβλητο κι άστατο  καιρό.

Μπορεί να έβρεχε το πρωί, να χιόνιζε το μεσημέρι, να είχε καταιγίδα το απόγευμα και λίγη μπόρα το βράδυ- για ήλιο ούτε συζήτηση.

Καταλήγω πως αν σε κάτι πρέπει να μοιάσουμε στους Ολλανδούς, ας είναι βρε παιδί μου στη ζωή ποδήλατο κι όχι στον καιρό!

Άνοιξη, το πιάσαμε το υπονοούμενο ή να φωνάξω πιο δυνατά;

Φιλιά γλυκά σε όλους!

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

3 Σχόλια

 • Mary Pitiakoudi
  Απάντηση Μαΐου 9, 2014

  Mary Pitiakoudi

  έζησα στην Ολλανδία και το πιάνω το υπονοούμενο διότι ζω στη Σαμοθράκη!!Ο καιρός δε μοιάζει και πολύ με μέσα Μάη αλλά έχει η θεά!!
  Δεν ήξερα όμως οτι έζησες κι εσύ στην κάτω χώρα και ότι μιλάς Ολλανδικά…πέρασε καιρός αλλά καμιά λέξη μπορώ να σου πετάω.
  doei liefje!

 • Lucy
  Απάντηση Μαΐου 10, 2014

  Lucy

  Πολύ Ολλανδία παίζει ρε φίλες και μπριζώνομαι, έφυγε κολλητή μου για δουλειά εκεί και μου τα λέει… πάω να μετρήσω τι έχει ο κουμπαράς μου μέσα να κλείσω εισιτήρια.

  (5 λεπτά μετά)
  με 5, 23 ευρώ τι παίρνω?
  Μην απαντήσετε, ξέρω.

  • Olia
   Απάντηση Μαΐου 10, 2014

   Olia

   αν θες να πάθεις τα νεύρα σου από τον καιρό κάτσε κανένα εξάμηνο. :)

Απάντηση