ΕΙΔΗΣΕΙΣ 09.05.2014

Διανέμεται σήμερα το κοινωνικό μέρισμα στους πρώτους δικαιούχους

Διανέμονται σήμερα στους 205.000 πρώτους δικαιούχους το κοινωνικό μέρισμα, οποίο υπολογίζεται σε 647 ευρώ κατά μέσο όρο. Οι πρώτες πληρωμές του μερίσματος αφορούν χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους και ελεύθερους επαγγελματίες με διακοπή δραστηριότητας, οι οποίοι, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2012, πληρούσαν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Σήμερα θα καταβληθεί επίσης, το εφάπαξ οικονομικό βοήθημα σε 75.328 ένστολους. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων έως και τις 30 Ιουνίου. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαγορεύεται ο συμψηφισμός και η κατάσχεση του κοινωνικού μερίσματος από τις τράπεζες για οποιονδήποτε λόγο.  Στο μεταξύ, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών άφησαν εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των κριτηρίων διανομής του μερίσματος σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί το συνολικό ποσό των 525 εκατ. ευρώ.

Ουραγός η Ελλάδα στην εκπαίδευση στην Ευρώπη

Στην τελευταία θέση όλων των ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται η Ελλάδα στα θέματα Παιδείας και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού της συστήματος σύμφωνα με βρετανική έρευνα. Σε μία δεύτερη που έγινε σε 40 χώρες παγκοσμίως κατέχει την 37η θέση και βρίσκεται στην ίδια ομάδα με χώρες, όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία. Η πρώτη έρευνα έγινε με πρωτοβουλία του βρετανικού εκδοτικού οίκου Pearson που ανέθεσε στο περιοδικό Economist να ολοκληρώσει μελέτη για τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο. Η έρευνα βασίστηκε στις επιδόσεις των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο ποσοστό των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε δύο αμερικανικές εκπαιδευτικές μελέτες, καθώς και στα στοιχεία του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που προκύπτουν από τα τεστ του διαγωνισμού PISA (έλεγχος δεξιοτήτων σε μαθηματικά προβλήματα ανάμεσα σε μαθητές διαφορετικών χωρών).

Σκάκι θα διδάσκονται οι μαθητές στα δημοτικά σχολεία

SKAKI-pallini-prwtathlima-720x340

Σκάκι θα διδάσκονται οι μαθητές των δημοτικών σχολείων από το νέο σχολικό έτος σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας. Ο κ. Αρβανιτόπουλος έλαβε υπόψη του τις προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής μέσα από τις οποίες προκύπτει ότι το πρόγραμμα διδασκαλίας σκακιού πληροί τα ψυχοπαιδαγωγικά και διδακτικά κριτήρια ποιότητας και παιδαγωγικής καταλληλότητας, επομένως μπορεί να ενταχθεί στο Δημοτικό Σχολείο. Η εισαγωγή του σκακιού στα δημοτικά σχολεία δεν πρόκειται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας καθώς η διδασκαλία του στο Δημοτικό θα γίνεται από τους ήδη διορισμένους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες και γνωρίζουν σκάκι ή είναι μέλη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ή τοπικών συλλόγων. Η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική και αφορά τη διερεύνηση και ανάπτυξη των ιδιαίτερων κλίσεων και δεξιοτήτων των παιδιών.

Σε ανησυχητικά επίπεδα η σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων

παιδί-620x380

 

Για τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων από κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος στο πλαίσιο του φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «Εξαφανίσεις και εμπορία παιδιών» που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε σε κυκλώματα, τα οποία δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μικρά παιδιά ακόμη και για «βαποράκια» ναρκωτικών ουσιών ή να τα σπρώξουν στην επαιτεία. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ειδικά στη Θεσσαλονίκη, έρχονται καθημερινά λεωφορεία με παιδιά που δε συνοδεύονται πάντα από τους γονείς του και «ξεφορτώνονται» σε διάφορα σημεία για να προωθηθούν στην επαιτεία ή στην πορνεία.

Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα

i-ellada-ston-teliko-tis-eurovision-me-trampolino

Το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό του 59ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιείται φέτος στη Δανία, πήρε η Ελλάδα με το τραγούδι «Rise Up», που ερμήνευσαν οι Freaky Fortune και ο ράπερ Risky Kidd.  Στο κατάμεστο στάδιο B&W Hallerne της Κοπεγχάγης, οι 11.000 θεατές χόρευαν ασταμάτητα στον ρυθμό της ελληνικής συμμετοχής σε ένα τραγούδι που συνδυάζει πολλά μουσικά στοιχεία dance, balcan και rap, ενώ η εμφάνιση του πρωταθλητή τραμπολίνου Arthour Geremyan που συμμετείχε στη χορογραφία, ενθουσίασε το κοινό. Η Ελλάδα, στον χθεσινό β’ ημιτελικό εμφανίστηκε στη 13η θέση σε σύνολο 15 συμμετεχόντων

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος